Élet-Stílus

Trezeguet nem utazik az Eb-re

Kihirdette 30 fős bő Európa-bajnoki keretét Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A listán nem szerepel a Juventus világ- és Európa-bajnok támadója, David Trézéguet.

Az Olaszországban légióskodó csatárnak soha nem volt felhőtlen a viszonya a francia kapitánnyal, ennek ellenére óriási meglepetés, hogy a Raymond Domenech által az előzetes keretbe nevezett kilenc támadó között nem kapott helyet. A tréner azzal indokolta döntését, hogy négy-öt befejező csatárnál nem akart többet kivinni a június 7-én kezdődő kontinenstornára.

„Ezek a döntések soha nem egyszerűek, de sajnos csak 23 játékost vihettek magammal” – nyilatkozta a kapitány, aki Trezeguet helyett behívta a St Etienne 23 éves játékosát, a nemzetközi szinten alig ismert Bafetimbi Gomist.

Trezeguet otthon marad, Henry mehet (imago)

Trezeguet otthon marad, Henry mehet (imago)

Trezeguet mellőzés már csak azért is meglepetés, mert a csatár az elmúlt években számos alkalommal bizonyított a nemzeti tizenegyben. A 2000-es Eb-finálé hosszabbításában ő lőtte a győztes gólt az olaszok ellen, és Thierry Henry, illetve Michel Platini mögött a harmadik helyen áll a francia góllövőlistán a 34 találatával. Az idei szezonban Trezeguet 20-szor volt eredményes a klubjában.

A szakvezetőnek hét játékostól kell megválnia a május 28-i határidőig. A svájci, osztrák közös rendezésű kontinensviadal június 7-én kezdődik.

A francia keret
Kapusok: Gregory Coupet (Olympique Lyon), Sebastien
Frey (Fiorentina), Mickael Landreau (Paris Saint-Germain), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

Védők: Eric Abidal (FC Barcelona), Jean-Alain Boumsong
(Olympique Lyon), Francois Clerc (Olympique Lyon), Sebastien Squillaci (Olyampique Lyon), William Gallas (Arsenal), Julien Escudé (Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Philippe Mexes (AS Roma), Willy Sagnol (Bayern München), Lilian Thuram (FC Barcelona)

Középpályásaok: Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Lassana
Diarra (Portsmouth), Mathieu Flamini (Arsenal), Claude Makelele
(Chelsea), Jeremy Toulalan (Olyampique Lyon), Patrick Vieira (Internazionale)

Támadók: Nicolas Anelka (Chelsea), Hatem Ben Arfa (Olyamique Lyon), Karim Benzema (Olyampique Lyon), Sidney Govou (Olyampique Lyon), Djibril Cissé (Olyampique Marseille), Samir Nasri (Olaympique Marseille), Bafetimbi Gomis (Saint-Etienne), Thierry Henry (FC Barcelona), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribéry (Bayern München)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik