Élet-Stílus

Talma rosszul kezdett Le Mansban

Talmácsi Gábor számára nem indult valami jól a Le Mans-i a Francia Nagydíjon, a 125-ös kategória magyar világbajnoka csak 11. helyen zárta az első időmérőt.

A világbajnoki sorozatban 29 pontos hátránnyal nyolcadik Talmácsi Gábornak a Francia Nagydíjon kellene megkezdenie a felzárkózást, azon a pályán, amelyet bevallottan nem szeret, de mégis bizakodva utazott el Le Mansba. Az első szabadedzésen a kilencedik időt motorozta, 0,989 másodperccel volt lasabb, mint a gyakorlást az élen záró csapattársa, a spanyol Sergio Gadea.

A 23 éves kentaurnál aztán az első időmérőn sem akadt gyorsabb pilóta, de egy tizednél is kevesebbel volt jobb a második brit Bradley Smithnél, a harmadik helyen a német Stefan Bradl, a negyediken a vb-pontversenyben vezető Simone Corsi végzett. Az élmezőny egyébként szoros, az első hét egy másodpercen belül van – Talma azonban nem tartozik közéjük.

Egyelőre csak a 11. helyen (MTI/EPA)

Egyelőre csak a 11. helyen (MTI/EPA)

A nyolcadliteres kategória magyar címvédője a kvalifikációs edzés elején még biztató időket motorozott, aztán egyre jobban leszakadt, végül a 11. helyen zárt – a hátránya 1,254 másodperc az éllovas Gadea eredményéhez viszonyítva.

„Nem vagyunk boldogok. Van egy kis probléma, de reméljük, szombatra sikerül kijavítani” – mondta az MTI-nek Stefano Favaro, Talma menedzsere.

A második időmérőt szombaton – 13 óra 10 perckor – rendezik, és a rajtsorrend a két tréning összesítése alapján alakul ki.

Francia Nagydíj, 125 kcm, 1. időmérő:
1. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:43.515
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:43.614
3. Stefan Bradl (német, Aprilia) 1:43.710
4. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:43.711
5. Mike Di Meglio (francia, Derbi) 1:43.956
6. Esteve Rabat (spanyol, KTM) 1:44.344

Ajánlott videó

Olvasói sztorik