Élet-Stílus

Kilencszáz turista rekedt Kínában a földrengés miatt

Az utazási irodák adatai szerint 893 külföldi és 2601 belföldi turista kényszerül várakozásra a földrengés következtében. A Szecsuán tartománybeli hegyvidéki területet elsősorban az óriáspandák miatt keresik fel a külföldiek.

Közel kilencszáz külföldi turista rekedt Kína délnyugati részén a hétfői földrengés miatt, de épek és egészségesek – közölte a Nemzeti Turisztikai Hatóság. A hatóságok igyekeznek mindenkit megtalálni, majd ezt követően egy országonkénti listát készíteni ezekről a turistákról. A gondot egyelőre az okozza, hogy nem sikerült helyreállítani a távközlési rendszert, és ez eltart még egy ideig – közölte a turisztikai hatóság szóvivője.

A Szecsuán tartománybeli hegyvidéki terület a kihalófélben lévő óriáspandák miatt népszerű. A kínai hadsereg egyik helikoptere csütörtök reggel a tartomány székhelyére, Csengtuba (Chengdu) szállított 33 brit, francia és amerikai turistát, aki Volungban (Wolong) az óriáspandák számára létesített rezervátumban ragadt a természeti katasztrófa miatt. A hatóságok a nap folyamán további 2517 turistát, közte 682 külföldit szándékozik evakuálni erről a területről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik