Élet-Stílus

Nedved nélkül a csehek

A keret ugyan még nem végleges, ugyanakkor az már biztos, hogy Pavel Nedved nem tart a cseh válogatottal a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

A Juventus karmestere a 2006-os vb-t követően akasztotta szögre a címeres mezt, ám mivel Tomás Rosicky térdsérülése miatt nem lehet ott az Eb-n, Karel Brückner szövetségi kapitány kísérletet arra, hogy rábeszélje Nedvedet a visszatérésére.

A 35 éves klasszis ugyanakkor megerősítette, hogy nem kíván többé a válogatottban futballozni, ezért a neve nem is szerepel a kapitány szerdán közzétett 23-as keretében. Akik meghívót kaptak – és még vállalják is szereplést -, azok jövő héttől kezdően az ausztriai Bad Kleinkirchheimben edzőtáboroznak.

A felkészülés kedden kezdődik, de a Köbenhavnnal a dán ligában szerepelő Libor Sionko és Zdenek Pospech, illetve a BL-fináléra készülő Petr Cech csak később csatlakozik a többiekhez.

Pavel Nedved nemet mondott a válogatottra (thumped.com)

Pavel Nedved nemet mondott a válogatottra (thumped.com)

Brückner kiválasztottjai között egyébként csak egy újoncot találunk, a 15 találattal cseh gólkirályi címet szerző Václav Sverkost, viszont a Zenittel az UEFA-kupa döntőjébe jutó Radek Sírl nevét hiába keressük a névsorban – igaz, a keret május 28-ai végelegesítésig esetleg még változhat a helyzet.

A cseh válogatott – amely Portugáliával, Svájccal és Törökországgal került azonos csoportba az Eb-n – május 27-én Litvániával, május 30-án pedig Skócia nemzeti csapatával játszik felkészülési mérkőzést.

A cseh keret
Kapusok:
Petr Cech (Chelsea), Jaromír Blazek (Nürnberg), Daniel Zítka (Anderlecht)

Védők:
Marek Jankulovski (AC Milan), David Rozehnal (Lazio), Tomás Ujfalusi (Fiorentina), Zdenek Pospech (Köbenhavn), Zdenek Grygera (Juventus), Michal Kadlec (Sparta Praha), Tomás Sivok (Sparta Praha), Radoslav Kovác (Szpartak Moszkva).

Középpályások:
Tomás Galásek (Nürnberg), David Jarolím (Hamburg), Jaroslav Plasil (Osasuna), Jan Polák (Anderlecht), Marek Matejovský (Reading), Libor Sionko (Köbenhavn), Daniel Pudil (Slavia Praha), Stanislav Vlcek (Anderlecht).

Csatárok:
Jan Koller (Nürnberg), Milan Baros (Porsmouth), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Václav Sverkos (Baník Ostrava).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik