Élet-Stílus

Seedorf nem akar játszani az Eb-n

Clarence Seedorf nem lesz ott a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a holland válogatott tagjaként, az AC Milan 32 éves középpályása maga döntött így.

A 32 esztendős középpályás nem kíván részt venni a nyári kontinensviadalon, a döntéséről hétfő éjszaka telefonon tájékoztatta Marco van Basten szövetségi kapitányt. Egyben arra kérte a szakvezetőt, hogy húzza ki a nevét a bő keretből.

„Nem számítottam erre. Elmondtam neki, hogy emberként és futballistaként is sokra becsülöm, de nem tudtam meggyőzni, az elhatározása végleges” – így a kapitány, aki egyébként sokáig nem számított Clarence Seedorfra, a 2004-es kinevezését követően 2006 novemberében küldött neki először meghívót.

Seedorf aztán később tíz meccsen játszott Van Basten irányítása alatt (ötször volt kezdő), az Eb-selejtezők során hatszor kapott játéklehetőséget.

Kihagyja az Európa-bajnokságot (Getty)

Kihagyja az Európa-bajnokságot (Getty)

Az AC Milán középpályása amúgy nem mondott le végleg a válogatottságról, elképzelhető, hogy az Eb után kapitányként munkába álló Bert van Marwijk kedvéért újra címeres mezt ölt.

Az 1994-es debütálását követően Seedorf 87 mérkőzésen 11 gólt szerzett a holland válogatott szerelésében; részt vett a legutóbbi három kontinensviadalon, és jelen volt az 1998-as vb-n is. A kiszállásával jelenleg 29 játékos szerepel Hollandia bő keretében, ugyanakkor az Eb-re csak 23-an utazhatnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik