Élet-Stílus

Kovács Katalin duplázott

Az MTK 23-szoros vb-győztes, olimpiai bajnok klasszisa szinte végig vezetve nyerte a nagy érdeklődéssel várt egyes futamot, mögötte sokáig régi-új párostársa, a szám athéni győztese, Janics haladt, akit azonban a 2006-ban Eb- és vb-aranyérmes Benedek lehajrázott. Utóbbi ezzel jogot szerzett arra, hogy B egységként induljon a június elején, szintén Szegeden sorra kerülő Világkupán, amely már a pekingi játékokra válogat majd. A Kovács, Janics kettős szintén ott lehet a Világkupa-viadalon.

A férfiak K-1-es számában Benkő Zoltán nyert, Vereckei Ákos ínhüvelygyulladása miatt visszalépett. A C-1, illetve C-2 500 méteres távján – pénteki, 1000 méteren aratott győzelme után duplázva – Vajda Attila, illetve a Sáfrán-testvérek, Mihály és Mátyás győzött, míg K-2-ben a nagy esélyes Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor tandem haladt át elsőként a célvonalon.

Kovács Katalin kiváló formában (MTI)

Kovács Katalin kiváló formában (MTI)

A szegedi válogató a jövő csütörtökön kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs Eb-re és a júniusi Világkupa-versenyre szelektál. Az italiai regattán szakáganként további egy-egy olimpiai kvóta kiharcolása a cél.

Azok a versenyzők, akik a tavalyi vb-n már szereztek pekingi indulási jogot az országnak, újabb kvótákat nem gyűjthetnek, másokat kell indítani a még indulási jogot kínáló számokban.

Ez alól kivétel a női K-1 500, a férfi C-2 500 és a C-1 1000 méter, ugyanis Kovács Katalin, a Kozmann György, Kolonics György duó és Vajda ötkarikás számban elért vb-címével dönthet úgy, hogy versenyezni akar az Európa-bajnokságon – a hírek szerint mindhárom egység él is ezzel a lehetőséggel.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik