Élet-Stílus

KEK-győztes a Veszprém

Az MKB Veszprém együttese nyerte a férfi kézilabda KEK-et, miután a döntő visszavágóján, a német Rhein-Neckar Löwen otthonában - az első mérkőzésen aratott 37-32-es győzelmét követően - 28-28-as döntetlent ért el.

A Veszprém 1992-ben nyert már Kupagyőztesek Európa Kupáját, azonban az 1993-as és 1997-es KEK-, illetve a 2002-es BL-döntőt elbukta. A nyolc vb-finalistával és Buday Dániellel kiálló németek még semmilyen trófeát nem gyűjtöttek be.

A rendezők megadták a módját a kupadöntőnek: az első meccset 37-32-re megnyerő veszprémiek tapsviharban vonultak be, míg a hazaiak tűznyelvek között sétáltak ki a pályára. Iváncsik Gergő duplájával vezetett a vendéggárda, de ez az állapot nem tartott sokáig, mert Jurasik is elemében volt.

A nagy rohanásban maradtak ki helyzetek is, míg Perics két büntetőt és ziccereket fogott. Összeszedett volt a Veszprém, a Cozma kiállítása alatti két percet megnyerte. Ez erőt adott, és fordított a szinte hibátlanul játszó magyar együttes. Ebben a szakaszban volt már 9-6 is az állás. utics kimaradt hétméterese után felzárkóztak a németek, de Lapcevic büntetése alatti emberelőnyben nem tudtak tovább faragni hátrányukból.

A 19. percben, 11-9-es veszprémi vezetésnél Mocsai időt kért. Ilyés harmadik gólja után, 10-13-nál a hazaiak mestere, Jurij Csevcov is magához hívta a csapatát.
Ez hatott is, mert a 25. percben 13-13-ra módosult az állás. Végül 14-14-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

GALÉRIA

GALÉRIA

A második félidő elején hosszú idő után megint vezetett a Löwen, ugyanakkor Vujin és Ilyés találatai, illetve Perics bravúrjai miatt nem volt ok az aggodalomra. Keményen védekezett mindkét gárda, kevés lövési lehetőség adódott.

A veszprémiek lélektanilag fontos pillanatokban lőttek gólokat, nem hagyták ellenfelüket felpörögni. Az idő egyre jobban sürgette a mannheimieket, akik negyedórával a vége előtt, 20-22-nél időt kértek. A magyarok kapusa egyszerűen megbabonázta a rivális játékosokat. A folytatásban felváltva estek a gólok, majd egy utolsó rohamra indultak a hazaiak.

De nem volt esélyük, mert támadásban és védekezésben – egy könnyelműséget leszámítva – megint kiválóan teljesített a Veszprém. A vége döntetlen lett. A magyar klub története második nemzetközi diadalát aratta. Most már csak a hazai bajnoki fináléra kell összpontosítania, abban 1-1-re áll a Szeged elleni, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Férfi KEK-döntő, visszavágó:
Rhein-Neckar Löwen (német) – MKB Veszprém 28-28 (14-14)
A kupát 65-60-as összesítéssel nyerte a Veszprém.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik