Élet-Stílus

Eladó az Infopark

Egyfordulós pályázaton adná el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az Infopark teljes, százszázalékos részvénycsomagját – írja a Napi Gazdaság.

A hirdetmény szerint a pályázóknak június 9-ig van lehetőségük benyújtani igényüket a húszmillió forint jegyzett tőkéjű Informatikai és Technológiai Innovációs Park Zrt. részvényeinek megszerzésére. A kiírásból az derül ki, hogy épp ekkora összegben kell az ajánlattevőknek ajánlati biztosítékot fizetniük, s az adásvételi szerződés megkötése után 30 nappal a nyertesnek át kell utalnia a vételárat.

A Petőfi híd és a Lágymányosi híd között, Újbudán fekvő területen jelenleg az utolsó irodaépület-együttes építése zajlik. Ezzel együtt százezer négyzetméteres lesz az irodakomplexum, amelyben jelenleg többek között a Magyar Telekom, az IBM, a Lufthansa Systems, a Hewlett-Packard és a DBH Buisness Services bérel irodát.

Az Infoparkot 1996 decemberében hozta létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az ELTE, a Miniszterelnöki Hivatal és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A két egyetem a társaság törzsrészvényeinek 25 százalékát plusz egy részvényt birtokol, a többit pedig a MeH és a GKM kezeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik