Élet-Stílus

Nagy csatában győzött Szávay Ágnes

A tizedik helyen kiemelt magyar klasszis több mint kétórás csatában, két szoros szettben legyőzte a francia Marion Bartolit az 1,34 millió dollár összdíjazású berlini salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében. A következő körben egy igazi nagyágyú vár Szávay Ágnesre.

A nyolcadikként rangsorolt, tavaly wimbledoni döntős ellenfél gyorsan 5:2-re elhúzott az első szettben, miután kétszer is elvette a kiskunhalasi tini adogatását. Szávay viszont visszabrékelt, kiegyenlített, sőt, sorozatban öt játékot hozva 1:02 óra alatt nyerte az első szettet.

A lendület a folytatásban is kitartott, ugyanis egy korai brék nyomán Szávay 2:0-ra elhúzott. Riválisa azonban hét elvesztett gém után “feltámadt”, és 2:2-nél utolérte a magyart. Ezt követően 5:5-ig nem történt meglepetés, majd a Vasas játékosa a legjobbkor vette el a francia szerváját. A győzelem küszöbén aztán magabiztosan nyerte meg a saját adogatását, és vele együtt a meccset is.

Már a nyolc között Szávay Ágnes (MTI/EPA)

Már a nyolc között Szávay Ágnes (MTI/EPA)

Szávay a negyeddöntőben a második helyen kiemelt szerb Ana Ivanoviccsal találkozik, aki az osztrák Sybille Bammert verte három szettben.

Korábban óriási meglepetésre búcsúzott az első helyen kiemelt belga Justine Henin és a harmadikként rangsorolt orosz Szvetlana Kuznyecova a nyolcaddöntőben. A világelső és az orosz is három játszmában kapott ki.

Berlin, női torna, nyolcaddöntő:
Szávay (10.)-Bartoli (francia, 8.) 7:5, 7:5
S. Williams (amerikai, 6.)-Radwanska (lengyel) 6:3, 6:1
Szafina (orosz, 13.) – Henin (belga, 1.) 5:7, 6:3, 6:1
Bondarenko (ukrán, 15.) – Kuznyecova (orosz, 3.) 1:6, 6:2, 6:2
Gyementyjeva (orosz, 7.)-Dusevina (orosz) 7:5, 6:3
Azarenka (fehérorosz)-Dulko (argentin) 6:3, 6:1
Ivanovic (szerb, 2.)-Bammer (osztrák) 7:5, 4:6, 6:4
Jankovic (szerb, 4.)-Kirilenko (orosz) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik