Élet-Stílus

Vieira hűséges az Interhez

Patrick Vieira az olasz Intertől széndékozik visszavonulni, és úgy tűnik, Roberto Mancini is marad az együttesnél, amely vasárnap bajnoki aranyérmes lehet.

A bajnoki címvédő, egyben listavezető Internazionalénál szándékozik befejezni pályafutását Patrick Vieira. A 31
esztendős világ- és Európa-bajnok középpályás azt mondta, hogy Milánóban minden szempontból megtalálta számítását.

A francia futballista, aki 2006-ban érkezett az Interhez a Juventustól, vasárnap egymás után a második olasz bajnoki aranyérmét gyűjtheti be a milánói alakulattal. Ha az Inter ugyanis a derbin legyőzi az AC Milant, akkor már bajnok.

Pályafutása végéig maradna az Internél (AFP)

Pályafutása végéig maradna az Internél (AFP)

Vieira mellett a vezetőedző, Roberto Mancini is marad a milánói klubnál. Ezt Ernesto Paolillo, a gárda igazgatója jelentette ki, ily módon cáfolván azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az olasz szakvezető helyére a Chelsea-től tavaly menesztett portugál Jose Mourinho ül le a milánói csapat kispadjára.

„Roberto Mancini személyében miénk Olaszország legjobb edzője” – szögezte le egy internetes lapinterjúban Paolillo. „Hosszú távú szerződésünk van, és teljesen elégedettek vagyunk vele. Vele nyertünk bajnokságot tavaly, meg két éve, és vele fogunk az idén is – ugyan miért cserélnénk le?”

Az olasz tréner márciusban, a Bajnokok Ligájában a Liverpooltól elszenvedett vereség és kiesés után, bejelentette, hogy az idény végén lemond posztjáról.

Rövidesen ugyan módosított álláspontján, időről időre azonban azóta is felröppen a pletyka az itáliai sportsajtóban esetleges menesztéséről. A találgatások szerint azért nem maradhat(na) Mancini, mert a BL-kudarccal összefüggésben is feszültté vált a viszonya a klubelnök, Massimo Morattival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik