Élet-Stílus

Szentes győzelemmel debütált Újpesten

Szentes Lázár győztes mérkőzésen debütált az Újpest FC kispadján: a lila-fehérek hazai pályán 1-0-ra győzték le Fehérvárt a Soproni Liga 26. fordulójában.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, élvezetes első félidőt produkáltak a csapatok. Az első 20 percében a Fehérvár volt kapura veszélyesebb, később az Újpestnek is akadtak helyzetei, gól azonban nem született a szünetig. Köszönhető ez a két kapusnak is, Balajcza és Sebők is remekül védett.

A második félidő már kevésbé volt olyan izgalmas, mint az első. A Fehérvár valamivel közelebb állt a gólhoz, mint az ellenfele, a hazai kapufa azonban kisegítette a lila-fehéreket (Mohl távolról a keresztlécet, míg Simek 22 méterről a bal kapufát találta), majd a hajrában, hat perccel a vége előtt a fehérvári védelem egyetlen komoly hibáját győztes gólra váltotta az Újpest.

Szentes Lázár elégedett lehet (MTI)

Szentes Lázár elégedett lehet (MTI)

Az angol Plymouth csapatától visszatérő Sándor György volt eredményes – Takács előreívelése után fejelt 6 méterről a bal felső sarokba. A végén kitámadt a Fehérvár, s az Újpest akár növelhette is volna a különbséget. Maradt az 1-0, és így az Urbányi Istvánt váltó Szentes Lázár győzelemmel debütált a lilák kispadján. Az Újpest jelenleg a második helyen áll.

„Nagyon szerettem volna betalálni, de legjobban győzni szerettem volna – nagyon boldog vagyok, hogy mind a két óhajom teljesült” – magyarázta a győztes gól szerzője a mérkőzést közvetítő Duna TV-nek.

Soproni Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Gól: Sándor Gy. (84.)

DVTK-Borsodi – FC Sopron 3-0 – mérkőzés nélkül

Szombati program:
MTK Budapest-Vasas, 15:00
ZTE FC-Nyíregyháza, 19:00
DVSC-TEVA – REAC, 19_00
BFC Siófok-Tatabánya, 19:00
Paksi FC-Győri ETO FC, 19:00

Hétfői program:
Kaposvár-Budapest Honvéd, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik