Élet-Stílus

Városimázs: Siófok a topon

admin
admin

2008. 04. 30. 11:09

A megyei jogú városok közül Miskolc, a nagyvárosok közül Siófok, a kisvárosok körében Balatonfüred alakította ki magáról a legkedvezőbb képet a nyilvánosságban 2007-ben. A toplista abszolút első helyén Siófok áll – derül ki az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő kutatási eredményeiből.

2007-ben Miskolc volt a legkedvezőbb imázzsal bíró megyei jogú város, a második helyen Szeged, a harmadikon pedig Debrecen áll. Miskolc kitartóan igyekszik átformálni az iparváros megörökölt képét az oktatási, kulturális és fesztiválvárosévá. Kommunikációjukban hangsúlyos szerepet kap a város környezettudatos elkötelezettsége.

A nagyvárosok kategóriájában az első helyen Siófok, a másodikon Esztergom, a harmadikon pedig Hajdúszoboszló végzett. Siófok nem csak kategóriájának győztese, de az összesített listát is vezeti. Ezt nagyrészt a folyamatosan hangoztatott kiváló turisztikai adottságainak és a turistaszezonon kívüli rendezvényeinek köszönheti. Emellett erősítették a város által sugárzott vendégszerető képet a különböző turistabarát intézkedések is.

A kisvárosok kategória-győztese Balatonfüred lett, a listán Fót és Kőszeg követi. Az Északi-part fővárosa koherensen tudta sugározni a nyilvánosság számára a békés, nyugodt, színvonalas pihenést nyújtó üdülőközpont imázsát, a megcélzott közönség tehát nem a féktelen bulik fővárosát keresi benne – ellentétben az abszolút listavezető Siófokkal.

A kutatás során a sajtóhírek, a médiabeli megjelenés mellett vizsgálták a települések honlapjait is. E kategóriában a legjobb értékelést Kőszeg kapta elegáns, korszerű és felhasználóbarát weboldaláért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.