Élet-Stílus

Hosszabbított a horvátok kapitánya

További két esztendővel meghosszabbította a szerződését Slaven Bilic, az Európa-bajnoki résztvevő horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Slavo Bilic további két évvel meghosszabbítja a szerződését, amely így a 2010-es dél-afrikai világbajnokságig szól. A jelenlegi kontraktusa egyébként idén augusztusban járt volna le.

Horvátországban nem csinálnak titkot abból, hogy a nemzeti csapatot a nyári Európa-bajnokságra kijuttató szövetségi kapitány fizetése a mostani megállapodás értelmében 1,2 millió kuna (azaz majdnem 42 millió forint) lesz évente; és Ivan Brlekovic, a horvát szövetség (HNS) alelnöke ehhez még hozzátette, a válogatott eredményességének függvényében prémium is megilletheti a 39 esztendős szakembert.

2010-ig lesz horvát kapitány (media.point2.com)

2010-ig lesz horvát kapitány (media.point2.com)

A játékosként 1998-ban világbajnoki bronzérmet nyert Bilic 2006 óta irányítja a nemzeti csapatot, méghozzá sikeresen, ennek köszönhetően állítólag több európai élklub is megkereste. Ő azonban nemet mondott, például a Bundesligában szereplő Hamburgnak, ugyanakkor megjegyezte: miután lejár a szerződése, kipróbálja magát egy külföldi klubnál.

Az Eb csoportkörében Ausztriával, Lengyelországgal és Németországgal megküzdő horvátok a tervek szerint május 24-én otthon Moldovával, május 31-én pedig Budapesten Magyarországgal játszanak felkészülési találkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik