Élet-Stílus

Annus és Fazekas még mindig tartozik

admin
admin

2008. 04. 29. 19:31

Annus Adrián és Fazekas Róbert továbbra is tartozik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. A MOB azt indítványozza, hogy a két atléta nevét töröljék a pekingi játékokra akkreditált sportolók listájáról. A zona.hu internetes oldal úgy tudja: a Magyar Olimpiai Bizottság - korábbi ígéretével ellentétben - mégsem rendezte a két nehézatléta tartozását a NOB felé.

A két sportoló azután indított – és vesztett – pert a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a NOB ellen, hogy a szervezet doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni aranyérmüktől. A perköltségből ugyan valamennyit már törlesztettek, de 3,6 millió forint még mindig fennmaradt.

A NOB tavaly ősszel levelet küldött a MOB-nak, hogy szeretne a pénzéhez jutni, s a MOB felszólította a Magyar Atlétikai Szövetséget (MASZ), hogy hajtsa be a követelést az időközben kétéves eltiltásukat letöltő sportolókon. Miután a MASZ ezt nem tette meg, a MOB példátlan döntést hozott: az atlétikai szövetség vezetőit kitiltotta a 2008-as pekingi játékokról, majd november végén úgy döntött, hogy a magyar sport nemzetközi megbecsülésének megőrzése érdekében kifizeti a két versenyző tartozását.

Molnár Zoltán, a MOB igazgatója a zona.hu érdeklődésére ugyanakkor most azt mondta, hogy a MASZ irányítói mégis ott lehetnek az olimpián, mert a kitiltás névre szólt – Rábold Gusztáv elnöknek és Kollek Zoltán főtitkárnak.

Négy éve buktak le (MTI)

Négy éve buktak le (MTI)

Közben új vezetése lett a sportági szövetségnek: Schulek Ágoston az elnök, Gyulai Márton a főtitkár. Utóbbi úgy tudja, hogy a NOB-nak már nem tartozik Magyarország, az atléták már csak a MASZ, illetve a MOB adósai. Molnár ugyanakkor azt mondta: pénz helyett csupán egy levelet küldtek a NOB-nak, amelyben jelezték, az atlétikai szövetség új vezetése hamarosan rendezi az ügyet.

Annus és Fazekas július 15-ig kapott haladékot a MASZ-tól a tartozás rendezésére, s közben – mint lehetséges résztvevők – akkreditálták őket a pekingi olimpiára. A MOB erről értesülve levelet küldött a MASZ-nak, amelyben azt kérte, vonják vissza a két dobó akkreditálását.

A zónának nyilatkozva Pál T. Gábor, a versenyzők szóvivője azt mondta: ő úgy tudja, már csak az atlétikai szövetségnek tartoznak. Schulek Ágoston, a MASZ elnöke viszont azt mondja: nem fizettek a dobók helyett, és a jövőben sem fognak. Hozzátette: hamarosan döntenek az akkreditáció visszavonásáról. “Jogilag korrekt megoldást kell találnunk. Egy biztos, nem mehet így tovább, ezt az ügyet le kell rendezni” – mondta a lapnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.