Élet-Stílus

Futballhuliganizmus: késelések, kődobálás, agyonverés

Három szurkolót megkéseltek, egy kapust pedig kővel megdobtak a kolumbiai labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, míg Lengyelországban a nyílt utcán vertek agyon egy futballszurkolót.

A cucutai stadionban a helyi Deportivo, valamint a Chico szimpatizánsai estek egymásnak, a csetepatéban kések is előkerültek, az incidens során többen megsérültek, ugyanakkor egyik megszúrt szurkoló állapota sem életveszélyes.

Bogotában a Millonarios drukkerei csapatuk hazai veresége után megdobálták a Santa Fe együttesének buszát. A járművön utazó tartalékkapus, Jose Ramiro Sanchez fejsérüléseket szenvedett, sebét több öltéssel kellett összevarrni.

A Millonarios szurkolótábora (millonarios.com)

A Millonarios szurkolótábora (millonarios.com)

Egyébként nem ezek voltak mostanában a legsúlyosabb szurkolói rendbontások az országban: március 22-én, Caliban 83-an sérültek meg egy búnyóban, köztük hat rendőr.

Lengyelországban is állt a bál a hétvégén: a nyílt utcán agyonvertek egy szurkolót a Radzionkowban egy közeli klub szimpatizánsai. A negyedosztályú helyi csapat 23 esztendős drukkerét hárman támadták meg az élvonalbeli – és néhány kilométerrel arrébb lévő – Bytom táborából, és palackokkal ütlegelték, majd megrugdosták, amikor már a földön hevert. A fiatalember kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség hat személyt őrizetbe vett, akik – amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük -, tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik