Élet-Stílus

Kézilabda-döntő: előny a Veszprémnél

A házigazda MKB Veszprém simán nyert a címvédő Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga három győzelemig tartó döntőjének első mérkőzésén.

Fegyelmezett védekezéssel nyitott mindkét csapat, de – a múlt vasárnapi, botrányos kupadöntőn történtek után – a keménység ezúttal nem lépte át a sportszerűség határát. Igaz, néhány “odaszólás” azért akadt.

Eleinte alig esett gól, majd a KEK-döntő előtt álló hazaiak magukra találtak és fokozatosan elhúztak. Negyedóra után 7-3 volt az állás, a címvédő, friss MK-győztes Tisza-partiaktól csak Andjelkovics volt eredményes.

Amint a Veszprém kivédekezett egy emberhátrányt, újabb rohamokra indult, és a jól védő Pericsnek is köszönhetően tovább nőtt a különbség (12-7). A vendégeknek csak fellángolásaik voltak, próbálkozásaik nem jelentettek állandó veszélyt a kapura.

A 40. percben, 22-12-es állásnál eldőlt a meccs (MTI)

A 40. percben, 22-12-es állásnál eldőlt a meccs (MTI)

A fordulást követően lendületben maradt a hazai gárda, a 33. percben 17-9, a 40. percben pedig már 22-12 volt az állás. Ezzel el is dőlt a csata. A két rivális már a cseresorát is szerepeltette.

A Veszprémre most egy másik feladat vár: egy hét múlva a KEK-finálé első meccsén fogadja Buday Dániel együttesét, a német Rhein-Neckar Löwent, aztán május 6-án következhet a bajnoki döntő második felvonása, Szegeden.

Döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém – Pick Szeged 32-24 (15-9)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik