Élet-Stílus

A játékok húzzák a Microsoftot

A redmondi székhelyű vállalat profitja ugyan esett az üzleti éve harmadik negyedében, ám még így is meghaladta a várakozásokat. A legnagyobb kiugrást a játékkonzolos üzletág produkálta az Xbox 360 iránti magas kereslettel, ami 68 százalékos növekedést produkált.

A teljes profit 11 százalékkal csökkent 4,39 milliárd dollárra, az elmúlt év hasonló időszakának 4,93 milliárdos nyereségéről. A részvényenkénti netto eredmény így is 47 cent lett a szakértők által prognosztizált 44 centtel szemben. A cég üzleti bevétele 14,5 milliárd dollárt ért el, ami szinte azonos az azt megelőzővel, amely 14,45 milliárd volt.

Az értékesítések a játékkonzolok mellett az Office és más, elsősorban szerverüzleti alkalmazások esetében alakultak a vártnál jobban. Az eredményt azonban nagyban rontotta az az 1,42 milliárd dolláros uniós büntetés, amit tisztességtelen versenymagatartása miatt szabtak ki a Microsoftra.

Ami a kilátásokat illeti az idei évre, a mostani erős negyedév alapján a Wall Street-i várakozásoknál egyértelműen jobb számokat – 66,9-68 milliárdos árbevételt és 2,13-2,19 dolláros részvényenként eredményt várnak a cégnél.

Kérdés, hogyan alakul a Yahoo megszerzésére hónapok óta tartó küzdelem. A mostani eredmény csak néhány nappal előzi meg a Microsoft saját maga által vállalt ultimátumát a Yahoo-val szemben. Az ajánlat értéke 44,6 milliárd dollár az internetes tartalomszolgáltatóért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik