Élet-Stílus

Lahm aláírt a Barcelonához

Spanyol lapértesülés szerint Philipp Lahm, a Bayern München német válogatott labdarúgója szerződést kötött a BL-elődöntőben is érdekelt Barcelonával.

Az AS című spanyol sportújság pénteken azt írta: a 24 éves védő négy évre kötelezte el magát a katalánokhoz, de az még kérdéses, hogy már most nyáron vagy csak a következő szezon végén csatlakozik a csapathoz. „Lahmot a 2009-es idény végéig szerződés köti hozzánk és remélem, ki is tölti” – mondta ezzel kapcsolatban Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok ügyvezetője.

Lahm Barcelonával való megegyezésének hírét az tény is alátámasztja, hogy a játékos nem hosszabbította meg kontraktusát a bajor klubbal. A müncheniek szerda este szűkszavú közleményt adtak ki ezzel kapcsolatban, ebből kiderült: holtpontra jutottak a tárgyalások jobbhátvéddel.
Lahm két nappal ezelőtt úgy nyilatkozott: „Még azelőtt szeretnék távozni, hogy lefele ívelne a karrierem.”

A Barcelonában folytatja (Getty)

A Barcelonában folytatja (AP)

A Bayern München ugyan nem akar megválni a védőtől, de csak akkor kaphat érte pénzt, ha a nyáron, vagy legkésőbb a téli átigazolási időszakban eladja.

A katalán sztárcsapatnál Gianluca Zambrotta helyén kívánják bevetni Lahmot – a világbajnok védő ugyanis nagy valószínűséggel az idény végén az AC Milanhoz igazol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik