Élet-Stílus

Első címvédésére készül Balzsay

Szombat este Drezdában rendez gálát az Universum Box-Promotion, melynek programjában a vállalkozás három magyar ökölvívója, Bedák Zsolt, Erdei Zsolt és Balzsay Károly is szorítóba lép. Az interkontinentális címét védő Balzsay nyilatkozott a felkészüléséről.

Balzsay első kihívója a litván Mantas Tarvydas (15-2-0) lesz, akiről a magyar klasszis a következőket nyilatkozta: „Kemény srácnak tűnik, a meccs elején nagyon oda kell figyelnem. Harcos, verekedős, nagy ütő, lehet, hogy technikailag még nem annyira csiszolt, viszont a profi ökölvívásban ezt erővel, keménységgel lehet kompenzálni” – mondta Balzsay Károly (17-0-0), aki az interjúban a felkészüléséről is beszélt.

A WBO interkontinentális bajnoka (MTI)

A WBO interkontinentális bajnoka (MTI)

„Jó hosszú volt. Hamburgban kezdtünk, aztán két hét edzőtábor következett Zinowitzban, ahol először napi hármat, majd kettőt edzettünk. Borzasztó kemény, de nagyon hasznos időszak volt. Aztán Hamburgban jöttek a kesztyűs tréningek, „Madárnak” és nekem öt partner állt rendelkezésünkre, közülük kettő állandó volt, a többiek pedig cserélődtek.”

Balzsay Károly címmérkőzését, és Erdei Zsolt (28-0-0) tizedik világbajnoki címvédő meccsét az RTL Klub szombat este 21:40-től élőben közvetíti, míg Bedák Zsolt meccsét felvételről láthatjuk.

A teljes Balzsay-interjút itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik