Élet-Stílus

Ferrari: ártalmas lenne Alonso leigazolása

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke határozottan cáfolta azokat a pletykákat, miszerint a spanyol Fernando Alonso jövőre az olasz csapathoz igazol.

A McLaren-Mercedesnél töltött viharos szezon után a kétszeres világbajnok Fernando Alonso visszatért a Renault-hoz, ám sokan arról pusmogtak, hogy legkésőbb a 2008-as világbajnoki sorozat végén újra elhagyja – az idényben nem túl versenyképes – francia istállót, és minden bizonnyal a Ferrari szolgálatába áll.
Erre a feltételezésre a spanyol pilóta csak ráerősített azzal, hogy nemrég elárulta, a Renault-val kötött szerződésében szerepel egy pont, amely lehetővé teszi a távozását.

Ám mielőtt a szurkolók elképzelhették volna, miképp áll majd Alonsón a vörös overál, Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azonnal cáfolt. „Együttműködő pilótákat szeretnék látni a csapatnál. A Kimi Räikkönen-Alonso páros alkalmazása olyan volna, mintha szándékosan ártani akarnánk magunknak” – így Montezemolo. A Ferrari első embere, miután lelőtte a „kacsát”, azt is elárulta, hogy az eddiginél több időt igyekszik tölteni a scuderiával, és erre lesz is lehetősége, főleg ideje, ugyanis nemrég távozott az olaszországi ipartestület vezetői posztjáról.

Aligha igazol a Ferrarihoz (MTI/EPA)

Aligha igazol a Ferrarihoz (MTI/EPA)

Ami az idei vb-sorozatot illeti: a vasárnapi Spanyol Nagydíj előtt a címvédő Räikkönen 19 ponttal első a pilóták versengésében, a második helyen a német Nick Heidfeld (BNW Sauber, 16), a harmadikon pedig a brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes, 14) áll. Alonso ugyanakkor csak a kilencedik, miután Ausztráliában a negyedik, Malajziában a nyolcadik helyen zárta a futamot, Bahrainben pedig 10. volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik