Élet-Stílus

A címvédés küszöbén az Inter

Az éllovas Inter idegenben győzte le a Torinót a Serie A 34. fordulójában, így négy körrel a zárás előtt hat ponttal előzi meg az üldöző AS Roma együttesét.

Az AS Roma szombaton nem bírt, csak 1-1-es döntetlent játszott a forduló előtt sereghajtó Livornóval, és az éllovas Inter vasárnap este kihasználta a rivális botlását, mivel legyőzte a Torinót, hat pontra növelte az előnyét.

A milánóiak alaposan megszenvedtek az edzőváltáson átesett „bikákkal”, küzdelmes meccsen nyertek. A találkozó egyetlen gólját Julio Cruz szerezte a 30. percben, Mario Balotelli jobb oldali szöglete után a védők közül kibújva fejelt a bal felső sarokba.

„Nyilván elégedett vagyok, hogy betaláltam, ugyanakkor az a legfontosabb, hogy nyertük, és ezzel megléptünk a Romától” – magyarázta a bajnokságban 11 gólnál járó argentin támadó.

Julio Cruz gólja sokat ér az Internek (AP)

Julio Cruz gólja sokat ér az Internek (AP)

„Hiába jelentős az előnyünk, egyelőre még nem nyertük meg a bajnokságot, keményen kell dolgoznunk a jövőben is, hiszen a labdarúgásban bármi megtörténhet. Nem lassíthatunk, amíg a Romának még megvan a matematikai esélye. A Torino ellen kemény mérkőzést vívtunk, egyes periódusokban az ellenfelünk jobban játszott, ám a fontos pillanatokban mi higgadtabbak voltunk, és végül elértük, amiért jöttünk” – jegyezte meg Cruz.

Az Inter a következő négy fordulóban a Cagliarival, az AC Milannal, a Sienával és a Parmával találkozik, míg a Romára – amely a szombaton megsérült Francesco Tottira már nem számíthat – a Torino, a Sampdoria, az Atalanta, valamint a Catania csapata vár.

Serie A, 34. forduló:
Torino-Internazionale 0-1 (0-1)
Gól: Cruz (30.)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Livorno 1-1
Fiorentina-Palermo 1-0
Sampdoria-Udinese 3-0
AC Milan-Reggina 5-1
Atalanta-Juventus 0-4
Cagliari-Empoli 2-0
Catania-SS Lazio 1-0
Parma-Napoli 1-2
Siena-Genoa 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik