Élet-Stílus

Nem került nehéz csoportba a Skaliczki-csapat

Teljesíthető feladat előtt áll a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2010-es Eb selejtezősorozatában, csak Horvátország számít igazán erős ellenfélnek.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a horvát, a szlovák, a görög, valamint a finn csapattal került azonos csoportba, azaz teljesíthető a kitűzött cél, a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzése. Ebből az ötösből egyértelműen az idei Eb-ezüstérmes horvátok a favoritok, a második helyért vélhetően a szlovákokkal kell megküzdeniük a magyaroknak, akik a görög és a finn csapatnál – papíron – egyértelműen jobbak.

„Horvátország egyike a világ legjobb csapatainak, Szlovákia pedig sokat fejlődött az utóbbi időben, a sok fiatallal gyorsan kézilabdázik. Persze a görögökre is figyelnünk kell, az athéni olimpiával ugyanis komoly fejlesztésen ment keresztül náluk a sportág. Finnországról nem tudok sokat, vélhetően északiakra jellemző stílusban játszik, talán kicsit alacsonyabb szinten. A lényeg, hogy maximális odafigyeléssel, erőteljesen kell játszanunk a selejtezőben, hogy azt sikerrel vehessük” – így Skalicki László szövetségi kapitány a sorsolásra reagálva.

Skaliczki László és csapata a továbbjutásra pályázik (MTI)

Skaliczki László és csapata a továbbjutásra pályázik (MTI)

A 38 nevezett válogatottat négy ötös és három hatos csoportba osztották, és az első két helyezett kvalifikálja magát a 2010-es kontinenstornára.

A házigazda Ausztria és a címvédő Dánia már biztos résztvevője a január 19. és 31. között sorra kerülő Eb-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik