Élet-Stílus

Sorosék az AS Roma megvásárlásáról tárgyaltak

Olasz lapértesülések szerint az AS Romára pályázó Soros György képviselői tárgyalásokat folytattak a tulajdonos Sensi-családdal. Megegyezésről nincs hír.

Itáliai lapértesülések a magyar származású amerikai Soros György ajánlatot tett az olasz bajnoki tabella második helyén álló AS Roma megvásárlására, és az újságok szerint a 77 esztendős üzletember képviselői megbeszéléseket folytattak a klub megvásárlásának ügyében. Megegyezésről ugyanakkor nincs hír, és Soros György sem kommentálta az információt.

A klubban részvényes Italpetroli elismerte, valóban tárgyaltak a lehetséges befektetővel, akit nem akart megnevezni, de azt elárulta, hogy egyezség nem született. A „farkasokra” amúgy Soros mellett többen pályáznak, például az ugyancsak amerikai John J. Fischer, a GAP divatcég tulajdonosa, viszont Pierluigi Toti olasz üzletember, valamint a Liverpoolt is birtokló amerikai Tom Hicks is cáfolta, hogy szemet vetett az AS Romára.

Soros György megszerezné az AS Romát (MTI)

Soros György megszerezné az AS Romát (MTI)

Soros klubvásárlási szándéka április elején került nyilvánosságra, akkor az a hír járta, hogy minél hamarabb nyélbe akarja ütni az üzletet, tekintve, hogy más befektetőjelöltek is lecsapnának a fővárosi klubra. A hónap eleji jelentések szerint Soros 200 millió eurót szánna a csődhelyzetbe került AS Roma megszerzésére.

Soros György 1930. augusztus 2-án Budapesten született, 1947-ben vándorolt ki Angliába, később Londonban diplomázott, majd 1956-ban az Egyesült Államokba költözött. A Wikipedia róla szóló fejezetében pénzügyi spekulánsként és befektetőként jellemzi, hozzátéve, hogy emberbaráti tevékenyégéről is ismert.

Szintén a Romával, de már a csapattal kapcsolatos hír, hogy a bokasérüléssel küszködő Mirko Vucsinics játéka kérdéses a bennmaradásért harcoló Livorno elleni bajnokin. A rómaiak hátránya négy pont az Inter mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik