Élet-Stílus

Erdei panaszkodott a gyenge ellenfelekre

Erdei Zsolt négy éve ül a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú trónján, igazán komoly riválissal szemben azonban még nem kellett megvédenie az övét. A világbajnok kezd lassan beletörődni, hogy sohasem kapja meg a nagy lehetőséget, jövő szombaton például a teljesen ismeretlen DeAndrey Abronnal csap össze.

Erdei Zsolt a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyre nehezebben pörög fel az olyan riválisokkal szemben, mint a jövő szombaton Drezdában rá váró DeAndrey Abron. A sehol nem jegyzett amerikai öklöző hirtelen feltűnt a WBO aktuális ranglistáján, hogy aztán Madár korábbi ellenfeleihez hasonlóan, a verést követően kizuhanjon a legjobb 15-ből.

Hiába vár a nagy meccsre?

Az Universum ellenfélválasztása érdekesen alakult a magyar öklöző regnálása alatt. A német istálló nem tudta, vagy nem akarta összehozni neki az igazán nagy mérkőzést, ami érthető okokból zavarja Erdeit. „Nem rajtam múlik, én már minden hamburgi sarkon elmondtam, bárkihez megyek, nem kell nekem Németországba hozni az ellenfelet” – mondta Madár, majd hozzátette: „De úgy tűnik, az Universum csak a saját érdekeit tartja szem előtt, és nem az a fontos neki, hogy csúcsmeccset hozzon össze nekem.”

Erdei és az Universum tulajdonosa Klaus-Peter Kohl (MTI/AP)

Erdei és az Universum tulajdonosa Klaus-Peter Kohl (MTI/AP)

„Én is hibáztam, mert elmondtam a vezetőknek, hogy már elgondolkodtam a visszavonuláson, és nagyjából meg is jelöltem az időpontot. Úgy látszik az őszinteség nem kifizetődő” – nyilatkozta a világbajnok, aki az ellenfelek láttán motivációs gondokkal küzd.

Egyre kevésbé élvezi

„Most éppen azt mondják, hogy majd legközelebb jobbat kapok. Én meg azt mondom, hogy a remény hal meg utoljára… De egyre inkább beletörődőm, hogy sohasem kapom meg a nagy lehetőséget. A motivációm egyre kisebb, és tényleg csak az igazán nagy meccsel lehetne feldobni. Teszem a dolgom, húzom az igát, de egyre több benne a kötelesség, és egyre kevesebb az öröm. Ma már leginkább a család motivál, szeretteimnek szeretném megteremteni a biztos alapokat. De egy nagy meccs még bőven belefér az időmbe” – így Erdei Zsolt.

A csapatának az ellenfélválasztását sorozatosan érik kritikák. A leghangosabb egy bizonyos Dan Rafael, aki szerint Erdei jövő szombaton „borzasztó, érdemtelen kihívóval” találkozik. „Egyszer bokszolt tizenkét menetet, tízmenetes meccse nem is volt, és neves ellenfele sem. Az, hogy a WBO engedélyezte neki a világbajnoki címmérkőzést, jelzi, mekkora vicc a WBO” – bírálta az istállót az ESPN szakírója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik