Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább vodkája

A méregdrága ásványvizek után az élet vizének luxuskiadását kerestük. Rá is találtunk a Diva Vodkára, amely egyedi megrendeléssel akár hatmillió forintba is kerülhet. Az árfelhajtó tényező itt is a csomagolás.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

A világ legdrágább ásványvizei
Millió dolláros teveszépség
Nélkülözhetetlen irodai játékszerek

Az uniós szeszesitaltörvény alapján vodkát bármiből lehet készíteni – a lényeg, hogy legalább kétszer legyen lepárolva a főzet. Ez alapján a vodka az egyik legolcsóbb, az ízesítéstől eltekintve alapvetően színtelen szagtalan szeszesital. Ehhez képest egy üveg Diva Vodka legalább 30 fontba (uszkve 10 ezer forintba) kerül, de lehet érte akár 20 ezer fontot, mintegy 6 millió 200 ezer forintot is fizetni: csak kérni kell.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább vodkája 1

Ezért még csak nem is orosz vizecskét kapunk, a Diva Vodka ugyanis a shetlandi (Skócia) Blackwoods Distillers terméke. No, nem akarjuk érdemeitől megfosztani az italt, amely egyébként a leggondosabban válogatott gabonából, háromszoros főzéssel készül – egy átlag minőségi terméknek megfelelően. Eztán azonban magyarázatot kap az árcímke miértjét kutató: a párlatot nem csupán a szokásos szénfilteren át szűrik, hanem egy drágakövekből álló rétegen is – gyémántok, rubinok és smaragdok sűrű rétegén eresztik át palackozás előtt.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább vodkája 2

Na persze, kérdi az oktondi fogyasztó, de mit kapok én mindebből? Az attól függ: az alsópolcos, 30 fontos változatban csupán színezett cirkóniumkristályok, topázok és ametisztek sorakoznak az üveg közepén erre kialakított hengerben.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább vodkája 3

Minden üveget kézzel töltenek meg, minden töltő az éppen általa jónak tartott színkombinációt állítja össze – minden üveg egyedi tehát. A különkiadások ára, melyekben a londoni Hatton Garden ékszerészei által összeválogatott Swarowski kristályok, aranyrögök, és valódi drágakövek lakoznak, elérhetik a 20 ezer fontot is, tölteléktől függően.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább vodkája 4

A Diva Vodka oldala

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik