Élet-Stílus

Heti 40 milliót keres a jövőben Ferdinand

A Manchester United angol válogatott védője meghosszabbította a szerződését az angol bajnoki cím legnagyobb esélyesével. Lapjelentések szerint Rio Ferdinand az elkövetkező öt évben heti 130 ezer angol fontot keres.

Az egyesület és a játékos között született megegyezésről a védő ügynöke, Pini Zahavi számolt be, egyben cáfolva azokat a pletykákat, amelyek szerint Ferdinand a következő szezontól a Barcelona játékosa lenne. „Az új szerződés értelmében 34 éves koráig marad a Manchester Unitednál” – mondta az ügynök, hozzátéve, hogy feltehetően nem ez az utolsó manchesteri szerződése a belső védőnek.

„Rio nagyon örült, hogy sikerült megegyeznie a klubbal, hiszen jól érzi magát Manchesterben, és az egyesület vezetői is szerették volna megtartani” – mondta Zahavi, majd megjegyezte, hogy Ferdinand más nagycsapatnál is el tudott volna helyezkedni. „Azt hiszem Paolo Maldininél is hosszabb ideig marad aktív, a MU-nál is ebben bíznak.”

Ferdinand (b) marad, de mi lesz Ronaldóval? (AFP)

Ferdinand (b) marad, de mi lesz Ronaldóval? (AFP)

A mostani megállapodást sokkal kisebb cirkusz kísérte, ami nem is csoda, hiszen az előző szerződés megkötése után a manchesteri szurkolók kifütyülték a heti 120 ezer fontot követelő Ferdinandot.

A hátvédet 2002-ben vette meg rekordösszegért (29 millió angol font) a Leedstől a MU, ám eleinte nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul 2004-ben 8 hónapra eltiltották egy elmulasztott doppingvizsgálat miatt. Visszatérése óta azonban a csapat alapembere, és egyik vezére, Sir Alex Ferguson nem egyszer rá bízta a csapatkapitányi teendőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik