Élet-Stílus

Ferguson az Arsenalt dicsérte

Sir Alex Ferguson amondó, amennyiben csapata, a Manchester United megnyeri a soron következő két találkozóját, megvédi bajnoki címét a Premier League-ben. A skót menedzser ugyanakkor a vasárnap legyőzött Arsenalt is dicsérte.

Vasárnap a Manchester United hátrányból fordítva, Cristiano Ronaldo tizenegyes- és Owen Hargreaves szabadrúgásgóljával 2-1-re verte az Arsenalt. Ennek köszönhetően hat pont az előnye a második helyen tanyázó Chelsea-vel szemben, amellyel április 26-án – minden bizonnyal – bajnoki döntőt vív majd.

„Ha győzünk a Blackburn és a Chelsea ellen, bajnokok vagyunk. Vasárnap egy nehéz meccset tudtunk le. Fantasztikus, kiemelkedő színvonalú csatát vívtunk az Arsenallal, aligha hiszem, hogy még egy ehhez hasonló mérkőzést játszanak valahol a szezonban” – így Ferguson, aki rendkívül sportszerűen elismerte, hogy az „ágyúsok” nem érdemeltek vereséget.

Szent a béke (AFP)

Szent a béke (AFP)

„Bizony voltak nehéz pillanataink, de túléltük azokat. Ismerjük az Arsenalt, tudjuk, hogy remek csapat, és ezt vasárnap be is bizonyította. Olykor nagyszerű dolgokat művelt, aligha játszott korábban ilyen jól ebben a szezonban. Ha objektíven nézzük a dolgot, szerencsétlen volt az Arsenal, ugyanis teljesítménye alapján vasárnap nem érdemelt vereséget” – ismerte el a skót menedzser, aki persze nem csak az ellenfelet, ha nem a sajátjait is dicsérte, kiváltképp az összes tétmeccset figyelembe véve szezonbeli 38. gólját jegyző Cristiano Ronaldót magasztalta.

A portugál 0-1-nél, az 54. percben hiába talált a kapuba a tizenegyes pontról, a bíró megismételtette a lövést, ám a 23 éves játékos másodszor is higgadt volt: magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. „Nagy nyomás volt rajta, de őt ez sem zavarta. Pazar büntető volt. Ronaldo képességeit és bátorságát mutatja, ahogy megoldotta a feladatot” – mondta Ferguson.

A vereségével kilencpontos hátrányba került Arsenal trénere elismerte, idén aligha lesz bajnok a csapata. „Kiszálltunk a bajnoki versenyfutásból, ez nyilvánvaló.”

„A Manchester United ellen jól játszottunk, sok lehetőségünk volt, hogy a magunk javára fordítsuk a rangadót, de miként az utóbbi időben sokszor, most sem volt szerencsénk, és veszítettünk. Kénytelenek vagyunk elfogadni, ami történt. Biztos vagyok abban, hogy a csapat van olyan erős, hogy a jövőben trófeákat nyerjen, ezért a legfontosabb feladatunk, hogy együtt tartsuk ezt a keretet” – mondta Wenger.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik