Élet-Stílus

Tűz a lelátón, elmaradt a bajnokavatás Hollandiában

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a holland labdarúgó-bajnokság utolsó előtti, 33. fordulójában, így egyelőre nem védte meg címét. Az Ajax meccse lelátói tűz miatt elmaradt.

A Ddzsudzsák Balázst végig a soraiban tudó PSV döntetlent játszott a Twentével, ekképp elmaradt a bajnokavatás. Legalábbis egyelőre. Az eindhoveni szurkolók ünnepelni szerettek volna (már minden készen állt az esti mulatságoz), ezzel szemben sokak szemében megjelent a könny, a kedvencek ugyanis nem játszottak jól – s akkor még finoman fogalmaztunk.

A vendégcsapat a 35. percben a vezetést is megszerezte, Gomesről kijött egy lövés, Blaise N’Kufo közeli ismétlése után pedig már a hálóban landolt a labda. A PSV a 67. percben válaszolt, szerencsés góllal egyenlített. Jefferson Farfan 18 méterről lőtt kapura, nem talált el jól a labdát, de így is örülhetett, ugyanis a vendégek kapusa csak nézte, amint a labda éppen csak bevánszorgott a jobb alsó sarokba.

Tűz a lelátón (AFP)

Tűz a lelátón (AFP)

A PSV-t üldöző Ajax Groningen elleni idegenbeli találkozóját nézőtéri tűz miatt elhalasztották. A kezdés előtt a hazai drukkerek – papírokra dobott peterdával – meggyújtották a lelátó egyik részét, ennek következtében egy szurkoló könnyebb sérülésekkel kórházba került, három főt kivizsgálásra vittek be, tizenkilencen pedig enyhe füstmérgezést szenvedtek. A tűz elől a nézők egy része a pályára menekült. A lángok megfékezése után a rendőrség kiüríttette a stadiont – írta az MTI.

A meccs új időpontjáról később születik döntés. Ha az Ajax nem nyer a Groningen otthonában, akkor Dzsudzsákék az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megvédik bajnoki címüket, amszterdami siker esetén a zárókör dönt a sorrendről az élen. A NEC Nijmegen győztes gólját Vadócz Krisztián szerezte, Bodor Boldizsár a Roda JC Kerkrade együttesében volt eredményes.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik