Élet-Stílus

Előremenekül az Inter

Az AS Roma hátrányból fordítva, két góllal legyőzte a házigazda Udinese csapatát, ugyanakkor az Inter megtartotta a négypontos előnyét, miután késő este 2-0-ra verte a Fiorentinát az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.

Az éllovas Intert üldöző, a sérüléséből felgyógyult Francesco Totti felálló AS Roma a nemzetközi kupaszereplést érő helyek egyikére hajtó Udinese vendége volt a Serie A 33. fordulójában. Remek első félidőt produkáltak a csapatok, csak a gól hiányzott. A szünet után már az sem. A házigazda került lépéselőnybe, az 51. percben Antonio Di Natale fejelt közelről a hálóba.

Christian Panucci nagyot hibázott a gól előtt, nem tudta elfejelni a labdát a csatár elől, ezért Doni alaposan kiosztotta. Heves szóváltás alakult ki a kapus és a védő között, és ez később lökdösődésbe torkollott. A csapattársak azonban még időben megakadályozták a még nagyobb balhét. Átellenben – egy kihagyott helyet után – Totti a bíróval veszekedett, nem is minden ok nélkül. A játékvezető ugyanis túlságosan is akcióközelben volt, megzavarva ezzel a fővárosi csatárt.

Francesco Totti győzelemre vezette a Romát (Getty)

Francesco Totti győzelemre vezette a Romát (Getty)

Ezután az udinei Andrea Coda majdnem öngólt védett, de a kapufa mentett. Érett a Roma egyenlítése, azzal együtt, hogy az Udinese nem játszott alárendelt szerepet, még helyzete is akadt. A 64. percben módosult 1-1-re az állás: Mirko Vucsinics mellre vette David Pizarro labdáját, majd a bal alsó sarokba lőtte. A 70. percben Rodrigo Taddei a vezetést megszerezte a „farkasoknak”, a brazil fedezet 10 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felsőlécet és a jobb kapufát is érintette.

A második római gól után „megtört” az Udinese, ezt kihasználva Ludovic Giuly tett pontot a csata végére – 11 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot. Győzelmével a Roma egy pontra megközelítette az Intert, ezzel alaposan feladta a leckét az éllovasnak.

Újra négy pont a differencia

Az Inter azonban átment a vizsgán, hazai pályán 2-0-ra legyőzte az UEFA-kupában elődöntős Fiorentinát, és ezzel visszaállította a négypontos különbséget a Romával szemben. Az első félidőben nem született gól, s ez elsősorban a vendégek kapusának, Sebastien Freynek köszönhető, aki kisebb sérülést összeszedve is többször bravúrral mentett. A Fiorentina a kontrákra apellált, és ezek nem is voltak veszélytelenek.

A fordulás után egyértelműen az Inter dominált, és tíz perc után előnybe is került. Patrick Vieira egy szép csel után a földre került, de így is pontosan adott középre, és az érkező Esteban Cambiasso 5 méterről a kapuba lőtt. Hét perc múlva minden eldőlt, egy nagyszerű kiugratás után Mario Balotelli 12 méterről higgadtan gurított a kapu közepébe. A csereként beállt fiatal csatár második gólját lőtte az olasz bajnokságban, az előző fordulóban, az Atalanta elleni találkozón is eredményes volt.

Mario Balotelli gólja mindent eldöntött (Getty)

Mario Balotelli gólja mindent eldöntött (Getty)

A folytatásban nem sok minden történt, aztán a legvégén a Fiorentina két nagy helyzetet is elpuskázott, de fogalmazhatunk úgy is, Adrian Mutu lövését és Christian Vieri közeli fejesét is bravúrral fogta Julio Cesar. A firenzeiek zsinórban negyedik idegenbeli meccsüket veszítették el, de még mindig a negyedik, Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen állnak a tabellán.

Mozgolódnak a kiesőzónában

A 33. fordulót kieső helyen kezdő csapatok közül egyik sem kapott ki. A Cagliari – Robert Acquafresca duplájával – 2-1-re verte a Livornót, és a Reggina is legyőzte a Sampdoriát, míg az Empoli 1-1-et játszott a Parmával. A Reggina és az Empoli ezzel együtt a kiesőket jelölő vonal alatt maradt, a Cagliari viszont a 16. helyre jött fel, a Livorno viszont visszaesett, a seregajtó pozíciójába került.

Serie A, 33. forduló:
Internazionale-Fiorentina 2-0 (0-0)
Gól: Cambiasso (55.), Balotelli (62.)

Empoli-Parma 1-1 (1-1)
Gól: Giovinco (30.), ill. Lucarelli (7.)

Genoa-Torino 3-0 (0-0)
Gól: Di Vaio (52.), Borriello (61.), Sculli (70.)

SS Lazio-Siena 1-1 (1-0)
Gól: Mutarelli (45.), ill. Loria (88.)

Livorno-Cagliari 1-2 (1-1)
Gól: Galante (2.), ill. Acquafresca (10., 54.)

Napoli-Atalanta 2-0 (0-0)
Gól: Hamsik (62.), Lavezzi (64.)

Reggina-Sampdoria 1-0 (1-0)
Gól: Brienza (35.)

Udinese-AS Roma 1-3 (0-0)
Gól: Di Natale (51.), ill. Vucsinics (64.), Taddei (70.), Giuly (90.)

Internazionale-Fiorentina, 20:30

Szombaton játszották:
Juventus-AC Milan 3-2
Palermo-Catania 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik