Élet-Stílus

FTC: egyre távolabb az élvonaltól

A Ferencváros csak döntetlent játszott Makón az NB II Keleti csoportjának 22. fordulójában, így hátránya nyolc pont a listavezető Kecskeméttel szemben.

A Fradi szerdán megmenekült, miután a klubvezetők aláírták a szerződést az angol befektetővel, ám a csapat ettől a jó hírtől sem kapott szárnyra: a szolnoki vereségét, majd az Orosháza elleni hazai döntetlenjét követően a Makóval sem bírt el.

Mivel a tabellán a fővárosiak előtt álló Szolnok és Kecskemét szombaton győzött (a Vecsés, illetve a Jázsberény ellen), a zöld-fehérek még távolabb kerültek a feljutást jelentő első helytől a Keleti csoportban. A hátrányuk nyolc fordulóval a vége előtt nyolc pont a jelenlegi éllovas Kecskeméttel szemben.

Lipcsei Péter szép gólt szerzett - de hiába (MTI)

Lipcsei Péter szép gólt szerzett – de hiába (MTI)

A Fradi kétszer is vezetett Makón, de a hazai csapat mind a kétszer kiegyenlített. Lipcsei átadása után Kulcsár lőtt a bal alsó sarokba a 18. percben, átellenben pedig Maróti közvetlen közelről piszkálta be a labdát.

A szünet után újra lépéselőnybe kerül Csank János csapata, Lipcsei szabadrúgásból talált be (25 méterről tekert a bal alsó sarokba), és úgy tűnt, ezzel a góllal el is dőlt a meccs. De nem!

Rákapcsolt a Makó, nem adta fel, és a hosszabbításban, pontosabban a 91. percben másodszor is egalizált. Nagy kavarodás alakult ki az FTC kapuja előtt, Zarzycki többször védett, de végül Hadár közelről hálóba sodorta a labdát.

NB II, 22. forduló, Keleti csoport:
Makó-Ferencváros 2-2 (1-1)
Gól: Maróti (42.), Hadár (91.) ill. Kulcsár (18.), Lipcsei (73.)

Az élcsoport: 1. Kecskemét 51 pont, 2. Szolnok 50, 3. FTC 43

Ajánlott videó

Olvasói sztorik