Élet-Stílus

Talmácsi csak a harmadik sorban

Nagyon úgy fest, hogy nem Estorilban szerzi meg első idei győzelmét a magyar világbajnok, akinek a motorja meglepően lassú volt a második időmérőn is. Talmácsi Gábor a kilencedik pozícióból vághat neki a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíjának.

A magyar motoros a pénteki időmérőn közel egy másodpercet kapott a győztes Mike di Megliótól, de a nyolcadik helyen végző Talmácsi nem aggódott, elmondása szerint a “probléma könnyen orvosolható”. A jelek szerint azonban nem sikerült úgy beállítani az Apriliát, hogy a leggyorsabbak között legyen, és végül csak a harmadik sorból indulhat.

Az edzés elején egyáltalán nem ment Talmácsinak, sokáig a 20. hely környékén szerénykedett, de szerencsére egy gyorsabb körrel feljött a 16. majd a nyolcadik helyre. A hajrában már nem tudott javítani a magyar kentaur, aki végül a kilencedik helyre szorult vissza.

Gondok vannak a motorral (MTI/AP)

Gondok vannak a motorral (MTI/AP)

A leggyorsabb kört a világbajnoki pontversenyben vezető Simone Corsi motorozta, az olasz versenyző nyolc tizeddel volt jobb a címvédőnél. A második helyről nagy meglepetésre egy ismeretlen amerikai motoros vághat neki a futamnak. Stevie Bonseynak korábban egy hatodik hely volt a legjobb időmérő eredménye.

Az utolsó pillanatokban Corsi csapattársa, Nicolas Terol egy remek idővel bejött a harmadik helyre, és az első sorból indulhat még Danny Webb is. Sergio Gadea szerezte meg az ötödik rajtpozíciót Joan Olive, a pontversenyben második Stefan Bradl és a csúnyát bukó Mike di Meglio előtt. A pénteki időmérőt megnyerő olasz egy gyors körön hátulról kapta telibe az ideális íven tötyörgő Ivan Maestrót. A Derbi pilótáját hordágyon vitték el, és ezért már nem tudott javítani legjobb idején, maradt a nyolcadik rajthely.

A MotoGP-ben a spanyol Jorge Lorenzo bizonyult a legjobbnak a kvalifikációban. A 250-esek mezőnyében az olasz Marco Simoncelli került az élre, Tóth Imre a 22. pozíciót szerezte meg.

Portugál Nagydíj, rajtsorrend
125 kcm:
1. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:45.367 p
2. Stevie Bonsey (amerikai, Aprilia) 1:45.621
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:45.622
…9. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:46.158

250 kcm:
1. Marco Simoncelli (olasz, Gilera) 1:40.257 p
2. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:40.554
3. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 1:40.653
…22. Tóth Imre (Aprilia) 1:44.853

MotoGP:
1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 1:35.715 p
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 1:35.948
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 1:36.199

Ajánlott videó

Olvasói sztorik