Élet-Stílus

Bedák is ott lesz az olimpián

A 48 kilogrammosok között szereplő Bedák Pál megnyerte elődöntőjét, s ezzel kvalifikálta magát a pekingi olimpiára az athéni kvótaszerző ökölvívótornán.

A világbajnoki ezüstérmes bokszoló a legjobb négy között a török Pehlivan Ferhatot győzte le 12-3-as pontozással. A mérkőzés minden indoklás nélkül közel fél óra csúszással indulhatott csak el, és talán ezért is Bedák idegesen kezdett.

A első másodperctől próbálta irányítani a találkozót, terelgette a nála fél fejjel magasabb riválisát, ütni azonban csak ritkán tudott, elsősorban a török nagyon óvatos taktikája miatt.

Az első felvonás végén 2-1-re vezetett a magyar bokszoló, és hasonló folytatás mellett a második részben növele is az előnyét (4-2). A harmadik periódustól aztán lazábbá vált Bedák, s a harmadik szakasz felénél számolni is kellett az ellenfelére.

Bedák Pál sikerrel járt Athénban (MTI)

Bedák Pál sikerrel járt Athénban (MTI)

A 7-3-ról induló negyedik menetben is Bedák dominált, végül simán nyert. „Nem volt igazán nehéz meccs, viszont nagyon izgultam, és még most sem tudtam igazán felszabadulni” – nyilatkozta a második olimpiájára készülő 22 éves sportoló.
.
Bedák Pál sikerével egyben eldőlt, hogy Magyarországot öt ökölvívó képviseli majd az augusztusi pekingi olimpián.

A kispesti kiválóság mellett Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60), Káté Gyula (64) és Szellő Imre (81) utazhat el a kínai fővárosba. Bedák előbb az athéni döntőben lesz érdekelt, szombaton a spanyol José Nievesszel csap majd össz. Rajta kívül más nem jutott a négy közé a magyarok közül Athénban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik