Élet-Stílus

Közösen hirdet a Yahoo és a Google

Kísérleti jelleggel működik együtt a Yahoo és a Google az internetes reklámozás területén.

A Yahoo bekebelezésére törekvő Microsoft szoftveróriás máris bírálta a vállalkozást, mondván, hogy az ellentmond a versenyszabályoknak.

A kísérleti együttműködés keretében a Yahoo böngésző oldalaira felveszi a Google által elhelyezett hirdetéseket. A kísérlet két hétig tart, a Yahoo.com amerikai internetes oldalra korlátozódik és csak a Yahoo!-n végzett keresések 3 százalékát érinti – közölte a vállalat.

A megállapodásra a Microsoft bekebelezési szándékával szembeni “alternatív stratégiák keresése” keretében került sor a The Wall Street Journal szerint. A lap úgy tudja, hogy a Yahoo Inc. három stratégiai megoldást dolgoz ki, amellyel a részvényeseit kívánja meggyőzni: ne fogadják el a Microsoft felvásárlási ajánlatát. Ezek egyike a Google-lal való reklámegyüttműködés.

A másik lehetséges megoldás a Time-Warner csoport tulajdonában lévő AOL-lal való fúzió. A lap internetes kiadása által idézett jól értesült forrás szerint azonban “bőven van még tennivaló, amíg a Yahoo! és az AOL között alá lehet írni a fúziós megállapodást”. A harmadik lehetséges megoldás a Yahoo! részvényeinek tömeges visszavásárlása.

A Microsoft február 1-jén tett ajánlatot a Yahoo! megvásárlására 42 milliárd dollár értékben. A Yahoo azonban elutasította a bekebelezésre tett javaslatot, arra hivatkozva, hogy az ajánlat nem tükrözi a cég értékét és fejlődési lehetőségét. A Yahoo Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb internetes keresőrendszerét és tartalomszolgáltatóját, a Yahoo! portált, azonban krónikusan le van maradva a piacvezető Google mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik