Az étterem leginkább egy hosszú, az étkezőn keresztül-kasul cikázó hullámvasút-pályát idéz. A sín a konyhából indul, felfut egész a tetőig, bejárja az asztalokat, így jut el a rendelt étel egy pici kerekes fazékban a vendéghez.
Szuperszonikus kolbászok, nagysebességű palacsinták és borospalackok repülnek alá a fogyasztók asztalához a gravitációnak köszönhetően. Az ebéd inkább emlékeztet olimpiai bobra, mint sült kolbászra. Legalábbis az éttermet tesztelő BBC újságírója szerint.
Pincérekre a rendelés felvételéhez sincs szükség, hiszen a vendégek érintőképernyős felületen böngészhetik a menüt, és választhatják ki a kívánt fogást. S amíg az elkészül, levelezhetnek is a számítógépen – bár valószínűleg nem ez a legnagyobb vonzerő azok számára, akik a hagyományos felszolgálást kedvelik.
Kerekes fogások
Mivel – egyelőre – az automata szakácsot nem sikerült feltalálni, itt is ember főz, méghozzá friss alapanyagokból. Az elkészült ételt egy kis, kerekes fazékba teszik, és egy „megcímzett” cetlit ragasztanak rá. Majd ráteszik a sínre, és leküldik a lejtőn a megfelelő asztalhoz. Mennyei manna német módra.
Az ötletgazda Michael Mack helyi üzletember. Mint mondja, egy, az eddigieknél hatékonyabb és kényelmesebb étteremrendszer volt az álma.
Csövek, levesek, legördölő menük
A pincérek technikai eszközökkel való helyettesítése nemcsak a vendégeket szórakoztatja, de az étterem pénzt is takaríthat meg. „Megspórolhatjuk a munkabérek jó részét” – magyarázza a szóvivő „ugyanis nincs szükség pincérekre, akik fel-alá rohangálnak az asztalok és a konyha között.”
A személyzet azért nem tűnt el nyomtalanul az étteremből. Néhányan mindig rendelkezésre állnak, hogy segítsenek az olykor meglehetősen zavart vendégeknek eligazodni a technológiában.
Úgy tűnik, a kuncsaftoknak nem veszi el az étvágyát az automata kiszolgálás. „Ez az evés másfajta művészete. Tetszik!” – lelkesedik egy férfi. „A számítógép ismeretének fontossága miatt ez a rendszer sokkal inkább való fiataloknak, mint időseknek” – mutat rá egy nő.
A BBC riportere szerint az étel pár perc alatt elkészül, ráadásul finom. Az már csak hab a tortán, hogy számunkra is gazdaságos – hiszen pincér híján kinek adnánk borravalót?