Élet-Stílus

Szávay túljutott az első körön

A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert az orosz Jekatyerina Makarova ellen a 600 ezer dollár összdíjazású Amelia Island-i női tenisztorna második fordulójában. Czink Melindának nem sikerült a bravúr.

Az idei évben nem igazán megy a játék Szávay Ágnesnek, aki egyedül a párizsi tornán nyújtotta azt, ami a világranglistán elfoglalt helyezése alapján elvárható lenne. A finálét elbukta a francia fővárosban az orosz Csakvetadze ellen, de azóta rendre már az első körben búcsúzott a tavalyi év felfedezettje.

A floridai tornán egyelőre úgy tűnik, kilábal a hullámvölgyből a magyar klasszis, aki az első körben erőnyerő volt. A második körben azzal az orosz Makarovával találkozott, aki az idei év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen már a nyitómeccsen megverte.

Esélyt nem hagyott ellenfelének (MTI)

Esélyt nem hagyott ellenfelének (MTI)

Szávaynak volt tehát miért visszavágnia, és a világranglista 15. helyezettje nem is okozott csalódást. Az első játszma kaotikusan alakult, hol a magyar, hol pedig az orosz teniszező „vette el” a másik adogatójátékát. Szávay aztán 5:4-es vezetésénél végül sikerrel brékelte Makarovát, és előnyhöz jutott. A folytatásban annyira belelendült, hogy szinte lélegzethez sem engedte jutni ellenfelét, és végül biztosan jutott a nyolcaddöntőbe.

A viadal honlapja szerint Szávay 1 óra 11 perc alatt győzte le riválisát. A magyar játékos elsősorban a fontos bréklabdáknál koncentrált sokkal jobban riválisánál. Szávay mind a hat alkalommal elvette Makarova adogatását, amikor erre lehetősége adódott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerrel túljutottam az első akadályon” – mondta a meccs után Szávay. „Az elején sokat hibáztam, akadozott a játékom, ám egyre jobban belelendültem, és szerencsére a szerva is jól ment.”

Az esti órákban a selejtezőből feljutó Czink Melindának nem sikerült a bravúr, a 16 közé jutásért a spanyol Anabel Medina Garrigues három szettben búcsúztatta a második számú magyar teniszezőt.

Amelia Island, női torna
Egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay Ágnes (8.) – Makarova (orosz) 6:4, 6:1
Medina Garrigues (spanyol, 15.) – Czink Melinda 3:6, 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik