Élet-Stílus

Nem akar bajnokságot nyerni a Barca?

A Barcelona együttese mintha nem akarná megnyerni a spanyol bajnokságot, a katalánok képtelenek felzárkózni a folyamatosan bukdácsoló Real Madrid mögé. A második helyen álló Villareal kikapott Sevillában, az Atletico gólzáporos meccsen verte az Almeriát, a Valencia megint kikapott.

A Real Madrid együttese jókora szerencsével megúszta egy döntetlennel Mallorca szigetén, így adva volt a lehetőség, hogy az üldözők hét fordulóval a vége előtt ismét izgalmassá tegyék a bajnoki aranyért zajló versenyfutást. A katalánok azonban mint idén már oly sokszor, ismét kihasználatlanul hagyták a remek lehetőséget hazai pályán a Getafe ellen. Nem csoda, hogy a meccs hajrájában a Nou Campban megjelentek a fehér zsebkendők, a szurkolók pedig Rijkaard és az elnök, Laporta távozását követelték.

A Getafe idegenben érthető okokból beállt védekezni, hiszen alig három napja a Bayern München otthonában játszottak UEFA-kupa meccset. Érződött a fáradtság a vendégjátékosokon, akik végül három kapufával megúszták a barcelonai látogatást. Az első félidőben Eto’o, majd a fordulás után dos Santos és Xavi némi szerencsével bevehette volna a vendégek kapuját, de centikkel tévedtek.

Ezért jöttem el Londonból? (AP)

Ezért jöttem el Londonból? (AP)

A Barca óriási fölényben játszott, az utolsó passzt azonban rendre elrontották Eto’óék, maga a kameruni csatár különösen gyenge napot fogott ki. Akadtak persze helyzetei a hazai csapatnak, de ha nem a kapufa, akkor a Getafe portása, az argentin Abbondanzieri húzta keresztül a számításaikat. A szurkolók egyre türelmetlenebbül figyelték a kedvenceik bénázását, és a meccs végére előkerültek a fehér zsebkendők.

A katalánok elnöke a mérkőzést követően csalódásának adott hangot. „Olyan érzésem van, mintha senki nem akarná megnyerni a bajnokságot. Hihetetlen ami az utóbbi hetekben történik, de nem adjuk fel, hiszen hét fordulóval a vége előtt még mindig van esélyünk a bajnoki címre” – mondta Joan Laporta, akinek a csapata jelenleg hét ponttal van lemaradva a listavezető Real mögött.

A Villareal együttesének is ugyanekkora a hátránya, miután a „sárga tengeralattjáró” 2-0-ra kikapott a Sevilla elleni rangadón. A hétvége legizgalmasabb, és legszórakoztatóbb meccsén az Atletico megerősítette a negyedik helyét, miután 6-3-ra átgázolt az Almerián.

A madridiak már hat perc elteltével 2-0-ra vezettek, ráadásul ekkor már csak kilenc mezőnyjátékosa volt az újoncnak. A kiscsapat azonban nem adta fel, és 2-2-re, majd 3-3-ra is feljött. A mérkőzés az első félidő hajrájában dőlt el, amikor Simao második találatával ismét vezetést szerzett az Atleticónak. A fordulás után Agüero duplájával fektette végleg kétvállra ellenfelét a fővárosi gárda.

Primera División, 31. forduló:
FC Barcelona-Getafe 0-0

FC Sevilla-Villarreal 2-0
Gól: Luis Fabiano (19.), Kanoute (87., 11-esből)
Kiállítva: Capdevila (90., Villarreal)

Athletic Bilbao-Espanyol 1-0
Gól: Garmendia (14.)

Atlético Madrid-Almería 6-3
Gól: Antonio Lopez (3.), Forlan (6., 11-esből), Simao (34., 45.), Agüero (54., 70.), illetve Melo (11.), Ortiz (18.), Negredo (37.)
Kiállítva: Pulido (6., Almería), Juanito (40., Almería)

Levante-Valladolid 0-3
Gól: Llorente (24.), Victor (59.), Borja (89.)

Racing Santander-Deportivo La Coruna 1-3
Gól: Jorge Lopez (36.), illetve Xisco (2., 42.), Coloccini (24.)

Real Murcia-Valencia 1-0
Gól: Ivan Alonso (34.)

Real Zaragoza-Real Betis 0-3
Gól: Mark Gonzalez (8., 16.), Pavone (63.)

Szombati meccsek:
Real Mallorca-Real Madrid 1-1
Osasuna-Recreativo Huelva 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik