Élet-Stílus

Roddick kiesett, Serena a női győztes

Az orosz Nyikolaj Davigyenko legyőzte a Federer-verő amerikai Andy Roddickot, így ő vívja a döntőt Key Biscayne-ben a második kiemelt Rafael Nadal ellen. A nők versenyét a címvédő, korábbi négyszeres győztes Serena Williams nyerte meg.

A spanyol Rafael Nadal – aki utolsó tornagyőzelmét júliusban, Stuttgartban aratta – az első elődöntőben 7:6, 6:2-re nyert a cseh Tomas Berdych ellen. Érdekes, hogy az orosz Nyikolaj Davigyenko is ugyanilyen arányban győzte le az előző körben a világelső Roger Federert búcsúztató, Key Biscayne-ben egyszer, 2004-ben már diadalmaskodó amerikai Andy Roddickot.

Az első szett rövidítésében az amerikai állt jobban, 4:3-nál minibréket csinált, a következő két adogatásából azonban ellenfele ért el pontokat, és mivel Davigyenko nem hibázta el szerváit, lépéselőnybe került. A második szettben Roddick 2:1-re vezetett, ám a folytatásban gémet sem tudott nyerni, Davigyenko 7:6, 6:2-vel, 1 óra 47 perc alatt jutott tovább.

Nyikolaj Davigyenko fogadhatta a gratulációt (Getty)

Nyikolaj Davigyenko fogadhatta a gratulációt (Getty)

A 24 esztendős teniszező első oroszként jutott el a Key Biscayne-i fináléba, és tudja, vasárnap nagyon nehéz dolga lesz. „Leendő ellenfelem remek erőben van, neki nem számít, nappal vagy éjszaka kell teniszeznie, mindig keményen, elszántan játszik” – mondta Nadalról Davigyenko. A két játékos eddig kétszer találkozott, s mind a kétszer a spanyol nyert.

Megint Serena nyert

A hazai közönség előtt szereplő, címvődő Serena Williams nyerte a nők versenyét, miután a döntőben 2 óra 25 perc alatt három játszmában verte a szerb Jelena Jankovicsot. Az amerikai klasszis a simán megnyert első szett után a másodikban már 5:3-ra vezetett, ám hibázni kezdett, riválisa pedig feltámadt. Williams végül csak nagy csatában tudott nyerni. Ezzel idei második, pályafutása harmincadik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben. Serena ötödik alkalommal nyerte meg a floridai viadalt.

Férfi elődöntő:
Davigyenko (orosz, 4.)-Roddick (amerikai, 6.) 7:6, 6:2
Nadal (spanyol, 2.)-Berdych (cseh, 10.) 7:6, 6:2

Női döntő:
S. Williams (amerikai, 8.)-Jankovics (szerb, 4.) 6:1, 5:7, 6:3

Davigyenko nem lesz ott Pekingben?

A férfi világranglista negyedik helyén álló Davigyenko elképzelhetőnek tartja, hogy távol marad a pekingi olimpiától, hogy a US Openre tudjon összpontosítani. „Nem mondhatom biztosra, hogy elmegyek Pekingbe. Tizenkét óra a repülő út, 12 óra az időeltolódás, és lenne három vagy négy nap az átállásra. Nagyon kemény lenne” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik