Élet-Stílus

Többmeccses eltiltások a Bundesligában

A német szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága összesen nyolc mérkőzésre meszelte el a wolfsburgi Grafitét és a hamburgi Joris Mathijsent. A két labdarúgó csapataik március 22-én lejátszott Bundesliga-meccsén csaptak össze.

Joris Mathijsen húzta, ráncigálta az ellenfelét, Grafite erre úgy válaszolt, hogy megtaposta ellenfelét, majd dühében a pálya mellett álló reklámtáblát is szétrúgta. A Wolsburg-Hamburg mérkőzés játékvezetője mind a két játékost kiállította.

Grafite csütörtöki magyarázkodása a jelek szerint nem hatotta meg a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) fegyelmi bizottságát, amely öt mérkőzésre meszelte el a bajnokságban eddig kilenc gólt szerző brazilt, igaz, Joris Mathijsen sem úszta meg büntetés nélkül, a holland védő három meccset lesz kénytelen kihagyni.

Grafite ötmeccses eltiltást kapott (dpa)

Grafite ötmeccses eltiltást kapott (dpa)

„Nem lepődtem meg” – reagált Felix Magath, a wolfsburgiak szakvezetője, aki jelezte, a klubja él a fellebbezés jogával. „Ez a döntés egyrészt nagyon hátrányos a Wolfsburgra nézve, másfelől árt a bajnokság egyenletes működésének.”

Az ominózus mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, és összesen négyszer (!) villant a piros lap, mind a két csapat kilenc-kilenc emberrel zárta a találkozót. A Hamburger SV a második, a Wolfsburg pedig a nyolcadik helyen áll jelenleg a tabellán.

Fizet a bundázó bíró

Robert Hoyzer bundázás miatt elítélt ex-bíró és a német szövetség (DFB) peren kívül megállapodott a kártérítésről. Az egyezség értelmében a bíró 15 éven át havi 700 eurót utal át a DFB számlájára, a törlesztést legkésőbb 2010-ben kell megkezdenie. A megállapodás szerint Hoyzernek összesen 750 ezer eurót kellene fizetnie, de ennek nagy részéről lemond a DFB, ha a volt játékvezető teljesíti a további, nem részletezett feltételeket. A DFB azt is közölte, hogy a Hoyzertől havi törlesztések formájában befolyó 126 ezer eurót jótékony célra fordítja – írta a távirati iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik