Élet-Stílus

Visszaestek az amerikai autóeladások

Kétszámjegyű százalékos ütemben csökkentek az Egyesült Államokban a nagy autógyárak eladásai márciusban tavaly márciushoz képest.

A világ legnagyobb autógyára, a General Motors és a Chrysler is 19 százalékos visszaesésről számolt be. A Ford eladásai 14 százalékkal csökkentek. A Ford értékesítési igazgatója, James Farley szerint a fogyasztói hitelpiac szűkülése miatt a második negyedévben is korlátozott forgalommal lehet majd számolni.

A japán Toyota is 10 százalékkal kevesebb kocsit tudott értékesíteni az előző hónapban az Egyesült Álamokban, mint egy évvel azelőtt. Néhány cég kisebb csökkenést szenvedett el: a Nissan eladásai 4 százalékkal, a Hondáé 3 százalékkal romlottak. Elemzők szerint a közeljövőben nem várható számottevő javulás az eladási statisztikákban.

A GM-nél a kisteherautók és a városi terepjárók eladása csökkent leginkább, 22 százalékkal. A személyautókból 14 százalékkal fogyott kevesebb. A Chevrolet pickupokból 25 százalékkal kevesebbet tudtak eladni a kereskedők, a GM benzinfaló Hummer terepjárójára 29 százalékkal csökkent a kereslet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik