Élet-Stílus

Arthur király maradt a trónon

A Nemzetközi Boksz Szövetség (IBF) középsúlyú bajnoka, az örmény születésű Arthur Abraham az utolsó menet végén ütötte ki kihívóját, Elvin Ayalát.

Továbbra is tökéletes az IBF középsúlyú bajnokának rekordja, Arthur Abraham ugyanis szombat este látványos kiütéssel védte meg trónját az amerikai Elvin Ayalával szemben. A találkozó korántsem hozott óriási Abraham fölényt: ugyan a másodiktól a bajnok uralta a szorítót, s az ötödikben egy jobbossal meg is padlóztatta ellenfelét, Ayala azonban nem biztosított eléggé tiszta célpontot ahhoz, hogy az örmény származású ökölvívó hamar pontot tegyen hetedik címvédő mérkőzése végére.

Arthur Abraham még mindig veretlen (AP)

Arthur Abraham még mindig veretlen (AP)

Ám az újabb látványos kiütés nem maradt el, Arthur király ugyanis az utolsó menet legutolsó percében egy tökéletes balfelütéssel állcsúcson találta kihívóját, aki arccal előrefele zuhant a padlóra, s a vezetőbíró számolását magatehetetlenül várta végig. A döbbenetes KO-val Abraham 26-0-ra, 21KO-ra növelte rekordját, s legközelebb valószínűleg az Egyesült Államokban lép ringbe. Ayala profi pályafutása harmadik vereségét szenvedte el – az új rekordja: 18-3-1; 8KO.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik