Élet-Stílus

Talma nem került be az első tízbe

A nyitó, katari futamon műszaki hiba babrált ki a címvédő Talácsi Gáborral (emiatt csak a 12. lett Losailban), és a 26 éves magyar motoros a Spanyol Nagydíj első időmérőedzésén sem volt valami szerencsés, az ideje csak 11. helyre volt jó.

A szabadedzésen második volt, ott csak a spanyol, szintén egy Aprilia nyergében száguldó Nicolas Terol tudta megelőzni. A kvalifikáció során Talma hiába igyekezett, hiába javított a délelőtti eredményén, még az első tízbe sem fért be. Igaz, nagyon aggódni nem kell, hiszen nagyon szoros az élmezőny. Beszédes adat, hogy az első 16 egy másodpercen belül van.

Talmácsi Gábor szombaton javíthat (MTI/EPA)

Talmácsi Gábor szombaton javíthat (MTI/EPA)

A Spanyol Nagydíjat tavaly megnyerő magyar motoros csupán 77 századdal kapott ki az időmérőn az edzéselső Teroltól – aki pályafutása első pole pozíciójára hajt -, míg a katari versenyen győztes csapattársa, a spanyol Sergio Gadea csak két ezredmásodperccel volt nála jobb – ő a 10. helyen végzett.

„Csalódott vagyok, mert a szabadedzésen még jól ment a motor. Délutánra változtattunk néhány dolgon, de nem a jó irányba tettük mindezt. Örülök, hogy erre fény derült, mert így a versenyen jobb beállításokat tudok majd használni. Holnap, ha ilyen lesz az idő, mint ma, biztosan javítani fogok. A jósolt eső azonban keresztbe tehet a terveimnek, bízom benne, hogy nem így lesz. Nem aggódom, bízom a csapatomban, a motoromban és magamban” – nyilatkozta Talmácsi Gábor a távirati irodának.

A délelőtti gyakorlás során a szabadkártyával induló Daniel Saez hatalmasat bukott, a 22 éves spanyolt kórházba is szállították, ám mivel nem esett komolyabb baja, nyeregbe pattanhatott az időmérőn – az szinte mellékes, hogy jelentős hátránnyal csak a 34. lett.

A negyedliteres géposztályban érdekelt Tóth Imre – ahogy a szabadedzésen – a 21. helyet csípte meg az első időmérőn, 3,599 másodperccel kapott ki az első Mika Kalliótól.

Spanyol Nagydíj, Jerez
125 kcm, 1. szabaedzés:
1. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:49.002
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:49.522
3. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:49.736

1. időmérőedzés:
1. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:48.078
2. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:48.337
3. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:48.370

11. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:48.848

További menetrend:
3. szabadedzés, szombat, 9:00
2. időmérőedzés, szombat, 13:15
Spanyol Nagydíj, vasárnap, 11:00

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik