Élet-Stílus

Rasszizmus miatt bűnhődik a francia sereghajtó

A Metz aligha menekül meg a kieséstől a Ligue 1-ben, ráadásul egy szurkolójának rasszista megnyilvánulása miatt egy pontot még le is vontak a csapattól.

A Metznek azért kell bűnhődnie, mert egy szurkolója bőrszíne miatt inzultálta Abdeslam Ouaddoút, a vendég Valenciennes csapatkapitányát a két csapat február 16-án lejátszott bajnoki találkozóján (2-1). Ezért a francia profiliga (LFP) egy pontot levont a Metztől, és arra kötelezi, hogy a soron következő hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg.

Huszti Szabolcs volt klubja a 20., utolsó helyen áll a Ligue-1-ben. A helyzete kilátástalan, hiszen a büntetése miatt már csak 17 pontja van, s éppen ennyi a hátránya a még bennmaradást érő 17. helyen tanyázó Lensszal szemben.

Abdeslam Ouaddou, a Valenciennes csapatkapitánya (Getty)

Abdeslam Ouaddou elítéli a rasszizmust (Getty)

Metzben persze nem hagyják annyiban a dolgot. „Meglepődtünk, ugyanis nem számítottunk ilyen irreálisan nagy büntetésre, és nem is fogadjuk el azt. A következő napokban egyeztetünk az ügyvédeinkkel, s közösen kitaláljuk, miképp reagáljunk erre a döntésre” – írta közleményében a klub vezetősége.

A francia bajnokságot egyébként a legutóbbi hat kiírást megnyerő Olympique Lyon vezeti, kilenc pont az előnye a második Girondins Bordeaux-val szemben, a AS Nancy a harmadik, az Olympique Marseille a negyedik helyen áll.

A Cagliari visszakapta a Pontjait

A római legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a Cagliari visszakapja azt a három pontot, amit a szövetség levont tőle. A FIGC fegyelmi bizottsága azért büntette meg a klubot, mert az a polgári bíróságon perelte be – rágalmazás miatt – korábbi hátvédjét, Gianluca Grassadoniát. A Cagliari 28 ponttal jelenleg a 18., kieső helyen áll a Serie A-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik