Élet-Stílus

Miért nem lőtt kapura a magyar válogatott?

A szlovének elleni barátságos mérkőzésen úgy tűnt, hogy elképzelés nélkül futkároznak a pályán a magyar focisták. Várhidi Péter szövetségi kapitány kényszerpályán mozgott, a sérült kulcsemberek hiányában újszerű taktikát választott, de ez sem váltotta be a reményeket az erősen tartalékos szlovének ellen.

Két tartalékos válogatott találkozott szerda este Zalaegerszegen: a mieinknél ilyen-olyan okokból Gera Zoltánra, Halmosi Péterre, Dzsudzsák Balázsra és Hajnal Tamásra sem számíthatott a magyar kapitány. A szlovén kollegájának sem volt könnyebb dolga, vírusfertőzés tizedelte meg az ellenfelünket, egy ideig az is kérdéses volt, hogy ki tudnak-e egyáltalán állni. Végül erősen tartalékosan, de megérkeztek, és jobbnak bizonyultak a mieinknél.

Buzsákyban bízott a kapitány

Várhidi Péter szerint a támadó középpályások nélkül a minőség hiányzott ahhoz, hogy veszélyt teremtsünk a szlovénok kapuja előtt, ezért maradtak el a helyzetek. „A mérkőzés előtt zárt, agresszív védekezést kértem a fiúktól, a háromszemélyes középpályánknak az volt a dolga, hogy labdákat szerezzen. Tőzsérnek kellett volna fellépnie, hogy segítse a támadásokat, sajnos nem tudta megoldani a feladatot” – értékelt a lapunknak a szövetségi kapitány.

„Nagyon rosszul játszott a csapat” (MTI)

A Queens Park Rangersben remeklő, a hétvégén a 10. bajnoki gólját szerző Buzsáky Ákos kisebb sérüléssel bajlódott, ám vállalta a játékot. A kapitány abban bízott, hogy ha az angol légiós bemelegszik, segítségére lehet a csapatnak.

„Akartam adni egy kis időt Ákosnak, hiszen ő volt az egyetlen hadra fogható játékosunk, aki a kombinatív játékkal megzavarhatta volna az ellenfelünk védelmét. A sérülése miatt azonban már a félidőben cserét kért. Huszti is alkotott már maradandót ilyen feladatkörben, de ő az őszi csapatépítés során hiányzott, ezért nem várhattam tőle csodát. Ráadásul túlságosan is kihúzódott a szélre” – mondta a kapitány, aki már a szünet előtt cserélt a válogatott siralmas produkcióját látva.

Az új emberek sem tudtak fazont adni a csapat játékának, a többcsatáros taktika sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „Játszottunk a mérkőzés egyes szakaszában négy támadóval is, a csereként érkezők azonban nem tudták felvenni a meccs ritmusát. A védekezésre egy-két hibától eltekintve nem lehetett panasz, a támadósorban viszont csupa újoncot tudtam csak beküldeni. Tisza, Orosz, Ferenczi vagy Huszti még sosem szerepeltek együtt, két nap pedig nem volt arra elég, hogy összeszokjanak” – értékelt a kapitány.

Gera és Hajnal nélkül nem megy

„Egyértelmű, hogy nagyon rosszul játszott a csapat. A nemzetközi porond sokkal jobb játékot kíván, ezúttal, kulcsembereink hiánya miatt nem tudtuk hozni a kellő szintet” – nyilatkozta az MLSZ honlapján a kapitány, aki szerint Gera és Hajnal nélkül nincs értelme eredményeket várni: „Ők adják a fazont a csapat játékának, ők indítják el a támadásokat. Ha hiányoznak, nincs, aki megfelelően helyettesítse őket.”

Reméljük a West Bromwich Albion és a Karslruhe középpályásai felépülnek a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkre, mert ilyen játékkal még a negyedik hely megszerzéséhez is bravúr kellene. A két kulcsember mellett a többiektől is sokkal jobb produkcióra lesz szükség, hiszen Hajnalnak és Gerának is volt már nem egy gyenge mérkőzése válogatott mezben.

Magyarázatot kér az MLSZ

Várhidi Péter szövetségi kapitánynak szakmai beszámolót kell készítenie a jövő csütörtöki ülésre a Szlovénia elleni, szerdai 1-0-ás vereség okairól – döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, amely elfogadhatatlannak tartja a válogatottnak a mérkőzésén mutatott hozzáállását, a kiábrándító és lelketlen játékot. „Természetesen én sem voltam elégedett azzal. Elkészítem a szakmai beszámolót, de sok újdonsággal nem tudok szolgálni. Nem éreztem úgy, hogy lélektelenül játszottunk volna” – így a kapitány. (MTI)

És íme a bizonyíték, hogy tudnak a mieink.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik