Élet-Stílus

Már a Blu-ray sem másolásvédett

Nemrégen végleg eldőlt a Toshiba HD DVD és a Sony Blu-ray közti formátumháború az utóbbi javára. A Sonyval sorra lepaktáltak a filmstúdiók, a vállalat egyre fontosabb szövetségeseket szerzett, míg végül az értékesítők is kihátráltak a Toshiba mögül.

A Sony győzelmében fontos szerepet játszott a BD+ másolásvédelem, amely megoldás a fejlesztők szerint a következő 10 évben megakadályozta volna az illegális másolatok készítését. Úgy tűnik, jócskán alábecsülték az ellentábor képességeit. Mindössze 8 hónap kellett a töréshez. A Slysoft megcsinálta.

Peer van Heuen, a Slysoft vállalat egyik vezetője szerint már tavaly novemberben sikerült teljesen feltörniük a Blu-ray védelmét, csak a formátumháború végéig stratégiai okokból nem hozták azt nyilvánosságra. A napokban kiadott 6.4.0.0 verziójú AnyDVD program viszont már minden gond nélkül képes a Blu-ray lemezekről másolatot készíteni.

Giancarlo Bettini, a Slysoft igazgatója szerint a másolásvédelem kiiktatása jelenleg mindenkinek hasznos, és elképzelhető, hogy még a Toshiba is képes ebből valamilyen módon hasznot húzni. A Blu-ray tömeges elterjedésére egyelőre a magas ára miatt nem lehet számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik