Élet-Stílus

Kikapott a Fradi az angol “testvértől”

A barátságos mérkőzésen a Ferencváros egygólos vereséget szenvedett testvércsapatától, az angol másodosztályban szereplő Sheffield Unitedtől.

A Sheffield United a tartalékcsapatát szerepeltette az Albert Stadionban, de így is győzött. A találkozó apropóját az adta, hogy mindkét klub Kevin McCabe tulajdona. A meccs előtt még ünnepelt a Fradi-tábor: a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára Grosics Gyula, az Aranycsapat legendája, aki egyszer labdába is ért, majd lecserélték. Arra a kérdésre, mit érzett, úgy válaszolt: „Nehéz ezt szavakba önteni, de 46 évet elkéstünk ezzel.”

Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes kapus ezzel arra utalt, hogy 1962-ben, pártutasításra nem engedték kedvenc csapatába, a Ferencvárosba igazolni. A találkozón érződött annak barátságos jellege, egyik fél sem szakadt meg, az viszont feltűnt, hogy az angol csapat gyorsabb, határozottabb, mint a magyar „testvére”. A Fradi az első félidőben a kaput sem találta el, Ian Bennettnek az 56. percben kellett először védenie.

Grosics a kezdőben (MTI)

Grosics a kezdőben (MTI)

Igaz, a Sheffield United sem brillírozott, a 10. percben mégis megszerezte a vezetést, s előnyét is meg is őrizte a találkozó végéig. Jonathan Stead forgatta meg Mátyus Jánost a jobb oldalon, majd beadása után Liban Abdi 6 méterről fejelt a a hazaiak kapujába. A második 45 percben – elsősorban Lisztes Krisztián beállásnak köszönhetően – már jobban és kapura veszélyesebben játszott a Fradi, de nem sikerült egyenlítenie. Lisztesnek három ígéretes lövése is volt (Bennett azonban védett), majd Bartha László püfölte a labdát a kapus kezébe.

„Sok tapasztalatot szerezhettünk ezen a mérkőzésen, a fiataljaink megérezhették, milyen egy kemény, hajtós csapat ellen futballozni” – értékelt Csank János, az FTC vezetőedzője.

A Fradira vasárnap rangadó vár, a zöld-fehér gárda az NB II Keleti csoportjában listavezető Szolnok otthonába látogat. Akár a feljutás kérdése is eldőlhet.

Felkészülési mérkőzés:
Ferencváros-Sheffield United 0-1 (0-1)
Gól: Abdi (10.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik