Élet-Stílus

Toni góljaival nyert a Bayern

A listavezető Bayern München Luca Toni két góljával nyert a Bayer Leverkusen ellen a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, ezzel növelte az előnyét.

Az előző körben nagy meglepetésre a Cottbus otthonában botló bajorok a harmadik Bayer Leverkusent fogadták, s győztek le viszonylag könnyedén, 2-0-ra. A listavezető bajorok a 17. percben szerezte meg a vezetést, Ribery, Klose, Toni volt a labda útja, majd utóbbi 7 méterről lőtt a kapu közepébe.

A folytatásban a két kapus került főszerepbe: előbb Kahn védett lábbal hatalmas bravúrral, a másik oldalon pedig Adler hárította jó reflexszel Klose közeli fejesét. A német válogatott csatár az első félidő végén is igen közel járt a gólhoz, ám akkor Sarpei vetődött bele a lövésébe. A térfélcserét követően is a bajor együttes dominált, előbb Klose fejelt fölé ígéretes helyzetben, majd Toni használta a fejét – immár góltérően.

Az 58. percben Lahm kanalazta középre a labdát, és a 16. bajnoki találatát jegyző olasz támadó néhány lépésről fejelt a kapu jobb oldalába. Toni később könnyen triplázhatott is volna, de elpuskázta a lehetőségeit, akárcsak Podolski. A csereként beállt játékos előtt két ziccer, ajtó-ablak helyzet is adódott, ám ő mind a kétszer Adlerbe püfölte a labdát. Erre akár rá is fizethetett volna a Bayern München, a Leverkusen ugyanis a 83. percben szépítetett (Freier pazar passza után a kispadról beszálló Bulikin lőtt 10 méterről a jobb alsó sarokba), izgalmassá téve így a találkozót, de az egyenlítésre nem volt esélye a „gyógyszertáriaknak”.

Luca Tonival nem bírtak a leverkuseniek (dpa)

Luca Tonival nem bírtak a leverkuseniek (dpa)

Mivel a második helyen tanyázó Hamburg döntetlent ért el a Wolfsburg vendégeként – mindkét együttes kilenc emberrel fejezte be a meccset! -, a bajorok hétpontosra növelték az előnyüket a tabella élén. Huszti Szabolcs csapata, a Hannover, illetve Hajnal Tamás gárdája, a Karlsruhe egyformán 1-1-es döntetlent játszott, előbbi a sereghajtó Duisburg, utóbbi pedig Hajnal leendő klubja, a Borussia Dortmund otthonából hozott el egy pontot. Mindkét magyart a 75. percben cserélték le.

Az 1-1 amúgy sláger volt szombaton a német élvonalban, négy találkozó is ezzel az eredménnyel zárult. A Bayern meccse mellett a Stuttgart-Rostock parti jelentette a kivételt. A svábok a második félidőben négyszer is eredményesek voltak, külön érdekes, hogy Gomez a saját és az ellenfél kapujába is betalált.

Bundesliga, 25. forduló:
Bayern München-Bayer Leverkusen 2-1 (1-0)
Gól: Toni (17., 58.), illetve Bulikin (83.)

VfL Wolfsburg-Hamburger SV 1-1 (0-1)
Gól: Ljuboja (52.), illetve Reinhardt (14.)
Kiállítva: Madlung (80.), Grafite (90.), ill. Kompany (87.), Mathijsen (90.)

1. FC Nürnberg-VfL Bochum 1-1 (1-1)
Gól: Misimovic (9.), ill. Sestak (5.)

MSV Duisburg-Hannover 96 1-1 (0-1)
Gól: Lamey (77.), illetve Stajner (42.)
Kiállítva: Hanke (5., Hannover)

Borussia Dortmund-Karlsruhe 1-1 (1-0)
Gól: Petric (24.), illetve Freis (63.)

VfB Stuttgart-Hansa Rostock 4-1 (0-0)
Gól: Pardo (52., 11-esből), Cacau (54.), Gomez (87.), Bastürk (92.), ill. Gomez (56., öngól)

Csütörtökön játszották:
Eintracht Frankfurt-Energie Cottbus 2-1 (0-0)

Vasárnapi program:
Hertha BSC-Schalke 04, 17:00
Arminia Bielefeld-Werder Bremen, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik