Élet-Stílus

Donadoninak mennie kell?

Az olasz szövetség (FIGC) hivatalosan is jelezte, hogy a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság végéig nem hosszabbítja meg Roberto Donadoni szerződését. Lapjelentések szerint az Eb-szerepléstől függetlenül meg vannak számlálva az olasz válogatott szövetségi kapitányának napjai.

“A FIGC és a szakvezető az eredeti kontraktus lejártakor, azaz júliusban tárgyalnak a jövőről” – áll az olasz szövetség közleményében.

Donadoni már februárban jelezte, örömmel venné, ha már az Eb előtt sikerülne megállapodni a folytatásról, s eleinte úgy tűnt, hajlik is erre a FIGC, végül azonban a Squadra Azzurra Eb-szereplésétől tette függővé a szerződés meghosszabbítását.

A La Gazzetta dello Sport című lap információja szerint a világbajnok együttesnek legalább az elődöntőig el kell jutnia az osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon ahhoz, hogy a szakvezető folytathassa munkáját.

Kőkemény Eb-csoportba kerültek az olaszok (MTI/EPA)

Kőkemény Eb-csoportba kerültek az olaszok (MTI/EPA)

A Corriere dello Sport ezzel szemben úgy tudja, hogy az Eb-szerepléstől függetlenül mennie kell a szakvezetőnek. A lap információi szerint Carlo Ancelotti vagy Marcello Lippi veheti át a posztját.

Ancelotti minden bizonnyal elhagyja a nyáron az AC Milan együttesét, amely az idei szezonban a Bajnokok Ligájától már elbúcsúzott, és jelenleg csak az ötödik a bajnokságban. Ha nem sikerül javítania a helyezésén a tavalyi BL-győztesnek, akkor a következő kiírásban Kakáék nélkül indul a legrangosabb európai kupasorozat.

A milánóiak trénere több alkalommal is jelezte már, hogy szívesen irányítaná a nemzeti tizenegyet, de Marcello Lippi személyében egy másik olasz mester is képbe került. Donadoni a 2006-os vébéarany után tőle vette át a csapatot, persze kérdéses, hogy Lippi vissza akar e térni a válogatott élére. Egyes vélemények szerint ő válthatja a Milannál Ancelottit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik