Élet-Stílus

Erdei: én vagyok a leggyorsabb

Az Universum Box-Promotion hivatalosan is bejelentette, hogy Erdei "Madár" Zsolt az amerikai DeAndrey Abron ellen teszi kockára a WBO félnehézsúlyú övét jubileumi, 10. címvédő mérkőzésén. A drezdai gálán ringbe lépő Balzsay Károly is amerikai ellenfélre számíthat.

Ha a kedves olvasónak ismeretlenül cseng DeAndrey Abron neve, annak nem tájékozatlansága az oka – a nevet bizony a szakma berkein belül sem sokan ismerik. A youngstowni bunyós (itt született és él a középsúlyú bajnok, Kelly Pavlik) mindesetre a WBO félnehézsúlyú ranglistájának igen előkelő, negyedik helyét birtokolja, melyet minden bizonnyal a szervezet regionális övének megszerzésével vívott ki magának. A 35 éves kihívó rekordja egyébként csak egy vereséget számlál, ám a negatív mérlegű Terry Potter elleni vereségre aligha lehet büszke a normál alapállású ökölvívó.

A 10. címvédésére készülő Erdei Zsolt április 26-án, a drezdai Freiberger Arenában tehát jubileumi címvédésére készül, és az Universum sajtóközleménye alapján már javában tart a felkészülés.

Magabiztos Madár

“Örülök, hogy visszatérhetek Drezdába.” – kezdte nyilatkozatát bajnokunk. “Remek élményben volt itt részem tavaly novemberben. Szeretjük ezt a helyet, s mivel babonásak vagyunk, jó érzés újra ott lenni, ahol korábban már sikert arattam. Abron személyében ismét egy nálam magasabb ellenfelet kaptam, ám remélem, hogy ő több támadást fog indítani, mint Mendoza. Semmi problémám nincs a magasabb ellenfelekkel, ha hajlandóak kezdeményezni. Én vagyok a leggyorsabb bokszoló ebben a súlykategóriában, s ha egy mérkőzésen mindig a jobbik ökölvívó győz, akkor Drezdában bizonyosan én aratok majd diadalt.”

Ismét

Ismét “könnyű” ellenfelet kapott Erdei (MTI)

Madár mellett ringbe lép az Universum nagyváltósúlyú bajnoka, Sergiy Dzidziruk is, aki a cseh Lukas Konecny ellen húz kesztyűt, valamint a nagyközépsúlyú Balzsay Károly is címvédésre készül, ám a hivatalos sajtóközlemény szerint még nem dől el, hogy ki ellen húzhat kesztyűt.

“Biztos, hogy bokszolok április 26-án” – fogalmazott Balzsay a monokli.com megkeresésére. “Az ellenfelemről még nem tudok mit mondani. Hallottam, hogy valószínűleg nekem is amerikai kihívóm lesz, de amíg nincs aláírva a szerződés, addig nekem sem merik biztosra mondani.”

Egyre előrébb a ranglistán

A 28 esztendős ökölvívó pillanatnyilag edzőtáborban van, de már csak szombatig. “Az elmúlt héten napi hármakat edzettünk, ezen a héten napi kettőt, de pénteken megint egy hármas lesz, úgyhogy nem unatkozunk. Rengeteg futás van, mert Frizt Sdunek ki akarja használni, hogy a tengerparton tudunk szaladgálni. Futás, erősítés és szakmai munka is majdnem minden nap van. Van feladat bőven” – beszélt Balzsay, akinek a családját nem kellett két hétig nélkülöznie, hisz péntektől-hétfőig ők is az edzőtáborban laktak, Fritz Sdunek engedélyével.

A múlt csütörtöki hírhez képest friss információ, hogy a WBO napokban kiadott februári ranglistáján Balzsay Károly a korábbi 9. helyről a 7.-re lépett fel. Mögötte olyan nevek vannak, mint a korábbi vitathatatlan középsúlyú világbajnok Jermain Taylor, vagy például a “Contender boksz-reality” nyertes Sakio Bika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik