Élet-Stílus

Gólzápor Londonban, szökik a MU

A gólparádés londoni derbin Robbie Keane hajrában szerzett góljával mentett pontot a Tottenham, míg a Boltont legyőző Manchester United már három ponttal meglógott az Arsenaltól.

Az Old Traffordon a MU az első húsz percben eldöntötte a mérkőzést. A csapatkapitány Kevin Nolan nélkül felálló vendégeket talán megtévesztette, hogy Alex Ferguson Rooneyt, Rio Ferdinandot és Giggset is pihentette, a házigazdák ugyanis már a 9. percben előnybe kerültek.

Tévez ravasz kísérletét Gardner mentette szögletre, a sarokrúgás után Ronaldóra senki sem ügyelt, így a portugál a hálóba helyezett. A Bolton nem adta fel, Guthrie ívelését Davies szórakozta el. Vesztére.

C. Ronaldo beérte George Bestet (AP)

C. Ronaldo beérte George Bestet (AP)

A 19. percben ugyanis eldőlt a találkozó. A vendégkaputól 22 méterre Meite rúgta fel Ronaldót; a megítélt szabadrúgást a sértett remek mozdulattal a hálóba csavarta, megszerezve 23. bajnoki gólját. A United ásza idén összesen már 33 találatot számlál, s ezzel minden idők legeredményesebb manchesteri szélsőjeként megelőzte az 1968-ban 32 gólig jutó George Bestet.

Csatárok estéje

Londonban a Tottenham vendége a Chelsea volt, s az 52. percig úgy tűnt, a vendégek törleszthetnek a Ligakupa-döntőben elszenvedett vereségért (a meccs előtt a White Hart Lane kivetítőin épp a Carling-kupa döntőjében történteket vetítették – nyilván mementóul).

Röviddel a szünet után ugyanis 3-1-re vezetett a Chelsea. Terry ívelését Drogba fejjel továbbította a hálóba, s bár Jenas szabadrúgása után a kupadöntő hőse, a Drogba és Terry között felemelkedő Woodgate szintén fejjel vette be Cudicini kapuját, a kimagaslóan játszó Joe Cole remek átadása után Essien szemfüles találatát követően ismét a kékek vezettek.

Nagy volt a harc: Drogba és Woodgate párharca (AP)

Nagy volt a harc: Drogba és Woodgate párharca (AP)

Sőt, a szünet után Joe Cole is betalált, kettőre hizlalva a különbséget. A szélső előbb becsapta Chimbondát, majd egy az egy ellen esélyt sem adott Robinsonnak.

A Spurs azonban a 61. percben ismét bizonyította szívósságát: Terry újabb hibája után Berbatov fejelt a kapuba, Huddlestone szögletéből. A szünetben becserélt gólpassz-adó 15 perccel a vége előtt egyenlített. Keane sarokrúgása után a hatalmas termetű középpályáshoz került a labda, s ő ballal a kapuba bombázott.

A „vérszagot érző” Spurs a győzelem reményében kitámadott, ám ismét Joe Cole, avagy a Terryhez hasonlóan gyengécske napot kifogó Chimbonda lett a veszte. Egy kontra nyomán az angol másodszor is bohócot csinált a franciából, s Robinson máris kotorászhatott a hálóban.

Ám nem volt vége. A 88. percben egy felszabadítás Ricardo Carvalhót találta háton (!), a visszapattanó labdára rácsapott Robbie Keane, s az ír 17 méterről becsapta Cudicinit. Az olasz a hosszabbításban csak kikaparta a gesztennyét, ugyanis hatalmas bravúrral védte Berbatov közeli lövését.

Premier League

Elmaradt mérkőzések

Tottenham-Chelsea 4-4
(1-2)
London, White Hart Lane, 36 178 néző. Vezette: Riley
Gól: Woodgate (12.), Berbatov (61.), Huddlestone (75.), Keane (88.) illetve Drogba (3.), Essien (20.), Joe Cole (52., 80..)
Tottenham: Robinson – Hutton, Woodgate, King (Bent, 68.), Chimbonda – Lennon, Jenas (Huddlestone, 46.), Zokora – Malbranque – Berbatov, Keane.
Chelsea: Cudicini – Ferreira (Sevcsenko, 90.), Carvalho, Terry, Ashley Cole – Essien, Makelele, Lampard, Joe Cole (Ballack, 82.) – Drogba, Kalou (Alex, 71.).

Manchester United-Bolton 2-0 (2-0)
Manchester, Old Trafford, 75 476 néző. Vezette: Wiley
Gól: C. Ronaldo (9., 19.)
Man Utd: Kuszczak – Hargreaves, Pique, Vidics (Brown, 58.), O’Shea – C.Ronaldo, Fletcher, Anderson (Scholes, 70.), Nani – Saha (Rooney, 70.), Tévez.
Bolton: el-Habszi – Steinsson, Meite (Hunt, 46.), A. O’Brien, Gardner – Diouf, McCann, Guthrie (Jannakopulosz, 82.), J. O’Brien, Taylor – Davies.

Az élcsoport:
1. Manchester Utd 70 pont, 2. Arsenal 67, 3. Chelsea 65, 4. Liverpool 59, … 11. Tottenham 36, …18. Bolton 25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik