Élet-Stílus

Már elindultak a forgalomlassító kamionok

Háromnegyed nyolcig nem okozott fennakadást a keddre tervezett forgalomlassítás a Hungária körúton, de a BKV információi szerint már elindultak a demonstrálók.

Háromnegyed nyolckor egyelőre nem érkezett hír arról, hogy a keddre tervezett forgalomlassító akció akadályozta volna Budapest forgalmát. A BKV fődiszpécsere, Fehérvári Tibor a FigyelőNetnek elmondta, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. járműveit nem különösebben érintik a Hungária körútra tervezett járatlassítások, hacsak az autók bent nem ragadnak a kereszteződésekben.


Az UTV közlekedési portál honlapján webkamera segítségével nyomon lehet követni az aktuális forgalmi helyzetet. 8.30-kor még a normális napi forgalom képe volt látható.

A fődiszpécser szerint egyébként a BKV sofőrjei nagyjából 7.40-kor vették észre, hogy 20-30 együtt közlekedő kamion elindult a Hős utca irányából az Árpád híd felé, így a későbbiekben várható azért jelentős fennakadás.

Ezzel szemben hétfőn a Közúti Fuvarozók Érdekvédelmi Szervezete bejelentette, hogy kedd reggel 6-tól este 6-ig tervezik lelassítani a főváros közlekedését. Az eredeti elképelésük szerint 1500 kamion járja a Hungária körutat, illetve a Kerepesi utat, a csoport hétfői, Ötvenhatosok terére szervezett akciójához körülbelül csak száz fuvarozó csatlakozott járművével.

Klinka László, a szervezet egyik vezetője a FigyelőNetnek elmondta, hogy szerinte jobb, ha az autósok elfelejtik a Hungária körutat, de a legjobb, ha elfelejtik az egész fővárost, hiszen a Hungária körút kihat mindenre. Arra a fölvetésre, hogy az akció a közlekedni kényszerülő fővárosiakat bünteti, nem a Fővárosi Önkormányzat illetékes vezetőit, a szervező visszakérdezett: van-e jobb tipp, amivel fölhívhatnák a figyelmet az ügyükre?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik